zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tata Steel deels vrijgesteld van heffingen


Den Haag, 28 januari 2020
Juni 2018 kondigde de Amerikaanse president Donald Trump importheffingen af voor staal (25%) en aluminium (10%). Minister voor Buitenlandse Handel Sigrid Kaag heeft nu bekend gemaakt dat Tata Steel deels wordt vrijgesteld van deze heffingen.

 

De vrijstelling heeft specifiek betrekking op gelamineerd staal, dat onder andere wordt gebruikt bij de productie van blikjes. RTL Z geeft aan dat het staal voor de blikjes wordt uitgezonderd, omdat dit niet in Amerika wordt geproduceerd. Voorheen vroegen Amerikaanse bedrijven aan de overheid om vrijstellingen voor het betalen van de importheffingen van dit staal. Dit is nu dus niet meer nodig.

Minister Kaag vertelde aan RTL Z dat bij het voortbestaan van de heffingen de prijzen voor de Amerikaanse consument zouden blijven stijgen, waardoor Tata Steel uit de markt geprijsd zou worden. Daarbij zouden volgens Kaag zo'n honderd banen in Nederland en België gevaar lopen en zou het kostenplaatje voor Tata Steel oplopen tot honderd miljoen euro, een vijfde van de totale exportwaarde naar de Verenigde Staten. Een woordvoerder van Tata Steel noemt dat bedrag echter 'rijkelijk veel'.

Tata Steel deels vrijgesteld van heffingen '
Tata Steel is vrijgesteld voor de Amerikaanse importheffing van 25 procent op staal voor haar gelamineerd staal dat wordt gebruikt voor blikjes. (Foto: Tata Steel)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts