zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Bijlsma Constructies mag 89 interne platforms voor Windpark Fryslân leveren


Winsum, 23 januari 2020
Consortium Zuiderzeewind, bestaande uit Van Oord en Siemens Gamesa, heeft een contract getekend met de Friese organisatie Bijlsma Constructies voor de productie van de interne platforms voor Windpark Fryslân. In maart start de productie, de verwachting is dat alle 89 platforms in juli 2020 klaar zijn.

Bijlsma Constructies gaat voor de 89 windturbines internal platforms maken die per stuk circa 5000 kilo wegen. Het internal platform bestaat uit twee verdiepingen. Hier komen de stroomkabels voor het windpark binnen en worden ze aangesloten op de schakelaar van de windturbine.

Windpark Fryslân wordt door Bouwconsortium Zuiderzeewind gebouwd in het noordelijk deel van het IJsselmeer ten zuiden van de Afsluitdijk nabij Breezanddijk. Het windpark omvat 89 turbines van 4,3 MW, die in een clustervorm worden geplaatst. Het is wereldwijd het grootste windpark dat in een binnenwater wordt gebouwd. Met een vermogen van 382,7 MW levert Windpark Fryslân voldoende energie voor ongeveer 500.000 huishoudens. Het windpark draagt voor ruim zeventig procent bij aan de Friese doelstelling van 530,5 MW windenergie. In 2021 is het windpark volledig operationeel.

Symen de Boer, algemeen directeur van Bijlsma Constructies: 'Vorig jaar, tijdens de bedrijvendag georganiseerd door Windpark Fryslân, hebben we kennisgemaakt met het project. Al snel bleek er van beide kanten interesse te zijn om samen te werken. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van zogenaamde ‘specials' en een internal platform is ook zo'n uniek stukje werk. Dit doen we samen met een aantal Friese ondernemers zoals Visser Konstruktiebedrijf, en Straal & Coating Bakhuizen. Mede door de samenwerkingsintentie van de provincie Fryslân en Windpark Fryslân krijgen wij de kans om dit mooie product te maken voor dit bijzondere windpark. Wie weet wat we na deze opdracht nog meer gaan doen in de windenergiesector.'

Bijlsma Constructies mag 89 interne platforms voor Windpark Fryslân leveren'
Symen de Boer (Bijlsma Constructies) en Cees Leenheer (Zuiderzeewind). (Foto: Windpark Fryslân)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts