zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Blijvend Haags gekonkel'


Deventer, 20 januari 2020
Auteur:
Rolf Elling
Volgens mij hebben we er in ons land al jaren last van. Tenminste ik heb het onderwerp al eens eerder aangekaart. Maar recent is het weer actueel geworden en roept deze en gene er weer wat over. Niet alleen de direct betrokkenen, maar ook de politiek laat zich er over uit.

We hebben het over het level playing field dat weer eens een keer met voeten is getreden. Het gaat hier om een order voor het leveren van 259 elektrische bussen voor ons land. De opdracht is verworven door het Chinese BYD. En dat terwijl we zelf een goede bussenbouwer in huis hebben.

Even een toelichting, een level playing field is een rechtvaardigheidsprincipe, waarbij niet noodzakelijk is dat elke speler evenveel kansen heeft om te slagen, maar wel dat alle spelers het spel spelen volgens dezelfde regels.  En dat is helder en zorgt voor een objectieve aanbesteding. Dat dit nog steeds niet is doorgetrokken naar landen als China, vind ik zwaar onder de maat. We hebben dergelijke opdrachten in eigen land simpelweg nodig, zeker gezien ook het aantal toeleveranciers. 

Jammer dat de politiek hier nog veel te weinig aan heeft gedaan, jammer ook dat we hiermee werkgelegenheid op het spel zetten. Jammer ook dat het voor de zoveelste keer weer ergens op een agenda staat.

Haags gekonkel derhalve, wel woorden maar geen daden. Het wordt toch echt een keer tijd dat we hier wat aan gaan doen,. Maar ja, de meeste politici houden het na vier, maximaal acht jaren wel weer voor gezien. Dan zie je ze vaak terug in het bedrijfsleven. Dit in tegenstelling tot de maakondernemers, die blijven vele jaren langer actief. Ik zou zeggen, maakindustrie, kom maar eens een keer in actie.


Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts