zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

3D-geprinte robotarm in vier dagen (video)


Amsterdam, 14 januari 2020
MX3D en Altair hebben samen een industriële robotarm ontworpen en 3D-geprint voor een ABB-robot. De arm toont de mogelijkheden van Generative Design Customization gecombineerd met Digital Twin Design, waarmee de productiviteit van op maat gemaakte robottoepassingen wordt verhoogd.

De roestvrijstalen robotarm is volldig 3D-geprint met Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM), waardoor een gewichtsreductie werd bereikt van vijftig procent ten opzichte van het originele onderdeel. De technologie bevat de optie 'advanced geometry processing' waarmee complexe organische geometrieën rechtopstaand geprint kunnen worden. Intelligente algoritmen bepalen de optimale printstrategie en de richting voor de geometrische vormen, zodat het onderdeel efficiënt wordt opgebouwd.

mx3dFoto: MX3D

De 3D-geprinte robotarm weegt slechts 73 kilogram, waar het orginele onderdeel zo'n 150 kilogram woog. De printer heeft vier dagen nodig om de robotarm te produceren. Afwerking vindt plaats op een standaard 3-assige freesmachine, om de juiste toleranties op de aansluitpunten te bereiken.

Martin van der Have, sales & marketing manager bij ABB Robotics Benelux, over de samenwerking met MX3D en Altair : 'Wij geloven dat nieuwe technologieën zoals rapid manufacturing nieuwe mogelijkheden zullen toevoegen binnen de markt van industriële robots. Dit kunnen bijvoorbeeld reserveonderdelen zijn, afdekplaten, constructieonderdelen van andere unieke onderdelen die nodig zijn om de mechanische constructie van een productierobot te voltooien. Laten we de toekomst van de robotica schrijven. Samen.'

 

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts