zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Gaan Thyssenkrupp en Salzgitter fuseren?


Essen/Salzgitter (DE), 13 januari 2020
Thyssenkrupp en Salzgitter zouden in gesprek zijn over een fusie. De nieuwe topvrouw van Thyssenkrupp, Martina Merz, zou een oud plan voor een fusie nieuw leven in willen blazen door te fuseren met concurrent Salzgitter.

Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel. Vorig jaar was Thyssenkrupp nog in gesprek met Klöckner voor een fusie, deze ging uiteindelijk niet door. Reden hiervoor zou het vertrek van ceo Guido Kerkhoff zijn, de voorganger van Martina Merz. Merz moet nu dus op zoek naar nieuwe manieren om het noodlijdende Thyssenkrupp overeind te houden. Zo werd er al een ontslagronde aangekondigd, die een op de drie medewerkers zal raken, en heeft Thyssenkrupp plannen om de liftendivisie in de verkoop te zetten. In de komende twee weken zal de Raad van Commissarissen beslissen over de toekomst van de divisie. Opties zijn verkoop of het geheel of gedeeltelijk op de markt brengen van de divisie. Meest waarschijnlijke scenario is verkoop van een meerderheidsbelang, momenteel zijn er nog meerdere bieders in de race, waaronder de Finse liftfabrikant Kone .

Een fusie met Salzgitter zou Merz kunnen helpen om de boel overeind te houden. De fusie is al meerdere malen overwogen door voorgangers van Merz. Tot nu toe mislukte dit echter door het verzet van vakbonden.

Gaan Thyssenkrupp en Salzgitter fuseren?'
Geruchten gaan dat Martina Merz van Thyssenkrupp in gesprek is met Salzgitter over een mogelijke fusie. (Foto: Thyssenkrupp)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts