zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Formule 1 op Technishow


Zoetermeer, 13 januari 2020
Voordat het Formule 1-circus Zandvoort in mei aandoet, komt er een voorproefje van het sportspektakel tijdens de TechniShow. De groeiende populariteit voor de F1 in Nederland biedt een mooie gelegenheid om exposanten die betrokken zijn bij de F1 op de beurs onder de aandacht te brengen. Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid om een schaalmodel van een F1-auto te maken.
Vraag en Aanbod is mediapartner van de Technishow. Dagelijks zullen wij aanwezig zijn op zowel de Technishow als ESEF Maakindustrie, voor ESEF Maakindustrie is Vraag en Aanbod hoofdmediapartner. Vanaf de beurs brengen wij dagelijks een dagkrant uit. Heeft u nieuws hiervoor? Schroom niet contact met ons op te nemen.

Het succes van Max Verstappen in de Formule 1 en de terugkomst van de Dutch Grand Prix in Zandvoort, was voor de organisatie van Technishow genoeg reden om de populaire autosport te betrekken bij Technishow 2020. Om studenten enthousiast te maken voor Technishow en de maakindustrie, heeft FPT VIMAG samen met de vakgroepen plaatwerk en verbindingstechniek een leuke, interessante opdracht bedacht. Studenten krijgen namelijk de mogelijkheid om tijdens Technishow 2020 een schaalmodel van een F1-auto te maken. Om die auto samen te stellen moeten ze bij meerdere exposanten buurten om stap voor stap elk onderdeel te produceren. Exposanten nemen de moeite om de studenten te informeren over elke productietechniek die daar bij komt kijken. Technieken die voorbij komen zijn o.a. het snijden van plaat met een fiberlaser, het watersnijden van de rubberen wielen, verbindingstechniek en nabewerkingstechnieken. Tevens krijgen ze inzicht in verschillende software-oplossingen die aan de basis staan van de hedendaagse maakindustrie. Naast het maken van een eigen auto krijgen studenten de gelegenheid om in hal 12 achter het stuur te kruipen van een F1-simulator. 'Technishow moet naast informatief ook leuk zijn voor de jonge generatie', vertelt Floris De Zwart, brandmanager bij Jaarbeurs. 'Door ervaringen en kennis op te doen in combinatie met een stukje entertainment, kunnen we studenten een leuke, interessante dag bezorgen.' En terwijl studenten zich vermaken in de hallen, wordt er voor leraren een lezing georganiseerd over de huidige stand der techniek. Daar gaat onder andere Wila in op de rol van automatisering in de productie.

Er is niet alleen aan studenten gedacht. Naast de studentenopdracht is er namelijk ook voor andere bezoekers genoeg te zien omtrent F1. Verschillende exposanten die betrokken zijn bij de F1 zijn tijdens de Technishow te herkennen aan een grote F1-sticker. Bedrijven zoals Haas, Mazak, Castrol, Hexagon en GF Machining Solutions, zijn enkele voorbeelden van bedrijven die betrokken zijn bij het hoogste autosportsegment. Exposanten met een F1-sticker zullen tijdens de beurs informatie en voorbeelden verschaffen over hun F1-inbreng. In de komende weken verschijnt er meer informatie over de verschillende Technishow exposanten die betrokken zijn bij F1.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts