zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Oerlikon neemt Duitse specialist in diamantcoatings over


Balzers (LI)/Erkelenz (DU), 9 januari 2020
Oerlikon heeft D-Coat GmbH overgenomen, een van de belangrijkste leveranciers van technologie voor diamantcoatings in Duitsland. Met de overname breidt Oerlikon Balzers zijn technologische portfolio voor oppervlaktebehandelingen uit, met name voor de snijgereedschappen die worden toegepast in de ruimtevaart- en automobielindustrie.

Het Duitse bedrijf D-Coat GmbH is opgericht in 2006 en heeft een goede reputatie opgebouwd als technologisch leider voor diamantcoatings voor snijgereedschappen, met name als het gaat om polymeren met koolstofvezelversterking die worden gebruikt in vliegtuigen, schepen, voortuigen en andere toepassingsgebieden waar een blijvend hoge betrouwbaarheid vereist is bij langdurig gebruik. D-Coat is voor grote vliegtuigbouwers wereldwijd een voorkeursleverancier van deze oppervlaktebehandelingen.

D-Coat maakt voor zijn diamantcoatings gebruik van de zogeheten 'hot-filament chemical vapour deposition', de HFCVD-methode met opdamping onder hoge temperatuur. Het aanbrengen van diamantlaagjes met HFCVD is geschikt voor het coaten van oppervlakken en driedimensionale basislichamen en voor interne diamantcoatings. Op gereedschappen, machineonderdelen of elektrodes hebben deze coatings verschillende voordelen: ze zijn goed bestand tegen uiteenlopende chemische stoffen, zelfs bij weinig smering leveren ze een lage wrijvingscoëfficiënt en ze zijn bijzonder slijtvast, ook bij contact met schurende materialen.

Marc Desrayaud, Hoofd van Balzers Industrial Solutions bij Oerlikon : 'De technologieën van D-Coat vormen een uitstekende aanvulling op het huidige dienstenaanbod aan diamantcoatings van Oerlikon Balzers. Met onze gecombineerde expertise zijn we een duidelijke technologieleider voor deze toepassingen.' Dr. Wolfgang Kalss, Hoofd van het bedrijfsonderdeel Snijgereedschappen bij Oerlikon Balzers, voegt hier aan toe: 'We willen de synergie van onze gecombineerde technologische mogelijkheden en kennis gebruiken om onze gereedschapsklanten in de ruimtevaartsector, automotive branche, giet- en persindustrie en andere segmenten te voorzien van de allerbeste oplossingen en diensten op het gebied van diamantcoatings. '

Alle dagelijkse werkzaamheden op de bestaande locatie, maar ook de bedrijfsvoering en de samenwerking met klanten en partners van D-Coat, zullen gewoon doorgaan, nu als onderdeel van Oerlikon Balzers. Het overnamecontract is afgerond en ondertekend in december 2019. De bedrijven zijn overeengekomen de overnameprijs niet bekend te maken.

Oerlikon neemt Duitse specialist in diamantcoatings over'
De ondertekenaars van het contract van links naar recht: Dr. Wolfgang J. Smchmitz (Regional Executive Europe, Oerlikon Balzers), Dirk Breidt (Managing Director Productie & Ontwikkeling, D-Coat), Olaf Dietrich (Commercieel directeur, D-Coat), Corinna Heinz (Oerlikon Balzers), Dr. Wolfgang Kalss (Hoofd Snijgereedschap, Oerlikon Balzers) (Foto: Oerlikon Balzers)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts