zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Top 10 meest gelezen artikelen van 2019


Deventer, 23 december 2019
December is traditiegetrouw de tijd van het jaar voor terugblikken en het samenstellen van lijstjes. Vraag en Aanbod zette de tien best gelezen artikelen van het afgelopen jaar op een rijtje. De cao metaal en techniek, asbest, 3D-printen... Waar werd dit jaar het meest over gepraat?
1. Nieuwe naamgeving voor Faber Halbertsma Group
Met een slag op de gong tijdens de beursopeningsceremonie van Eurnext Amsterdam werd op 18 maart de nieuwe groepsbranding voor Faber Halbertsma Group ingeluid.

2. Input gevraagd voor duurzame processen houtsector
Brazilië deed een voorstel om ISO-normen te ontwikkelen voor duurzame processen voor hout en houtproducten. Alle leden mochten hun reactie geven op dit voorstel.

3. Nijmegen krijgt langste 3D-geprinte brug van beton
Specialisten van BAM Infra en Weber Beamix printten bijna honderd onderdelen van beton voor een brug in Nijmegen. De brug moest na de zomer klaar zijn, maar de bouw heeft inmiddels al flinke vertraging opgelopen. Verwachting is nu dat hij eind dit jaar/begin volgend jaar af is.

4. Apeldoorns asbestbedrijf stilgelegd na 18 boetes
De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een Apeldoorns sloopbedrijf gesommeerd om de werkzaamheden een maand lang neer te leggen. De sanctie volgde op achttien boetes voor verschillende asbestovertredingen.

5. Van Hool levert unieke uitvaarttouringcar aan Nederlandse Koninklijke Beuk
Volgens Van Hool komt het steeds vaker voor dat touringcars ingezet worden bij uitvaarten. Het aan Koninklijke Beuk geleverde exemplaar is een ingenieus en innovatief maatwerkproduct, waarmee het mogelijk is om de overledene op een baar mee aan boord te nemen. Zo wordt er direct ingespeeld op een groeiende vraag uit de markt.

6. Strategische samenwerking voor Heinrich Georg en HIT
Machinefabriek Heinrich George, Hafen- und Industrietechnik en zusterbedrijf HIT Machine Techonology sloten dit jaar een samenwerkingsovereenkomst voor het gebruik van autonome industriële transporttrucks.

7. Bonden zetten in op vijf procent meer loon in de cao Metaalbewerkingsbedrijf
Er was een hoop om te doen dit jaar: de nieuwe cao Metaal en Techniek. Na heel veel onderhandelingen en uitstel is hij er dan uiteindelijk wel gekomen.

8. Risico's asbestverwerking kleiner dan gedacht
Uit een onderzoek van TNO, de Radboud Universiteit Nijmegen en trainings- en onderzoeksinstituut Crisislab bleek dit jaar dat het verwijderen van asbest veel minder risico's oplevert dan tot dan toe werd gedacht.

9. Zero emission bouwmateriaal op basis van schimmels
Het Fungar-project dat dit jaar in het leven werd geroepen wil bouwmateriaal maken met zero emission, op basis van schimmels.

10. Donkervoort ook voor niet-autoproducten
Donkervoort Automobielen begon dit jaar voor het eerst in zijn geschiedenis met het produceren van koolstofvezelonderdelen voor niet-autoproducten.
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts