zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Medewerkers protesteren tegen bezuinigingen Tata Steel


IJmuiden, 10 december 2019
FNV Metaal vulde vandaag een tent met zo'n 1600 medewerkers - het aantal dat hun baan zou verliezen - voor hun ledenbijeenkomst bij Tata Steel. Het personeel komt in opstand tegen de aangekondigde plannen van Tata Steel in Europa.
Deze plannen houden onder andere een banenverlies van 1600 medewerkes in voor IJmuiden. Het Noordhollands Dagblad geeft aan dat FNV Metaal zeven eisen aan Tata Steel heeft opgelegd. Op een video van FNV Metaal is te zien hoe de medewerkers massaal instemden met de eisen van de vakbond. Belangrijkste eis is het terugdraaien van de voorgenomen ontslagen.

Bestuurder Aad in 't Veld van FNV Metaal: 'Wij accepteren geen plan waarbij 1600 banen verdwijnen. De werkdruk is al hoog. We komen dan in een negatieve spiraal terecht. Het lost niks op. Kom met een goed doortimmerd plan voor de toekomst.'

Het Noordhollands Dagblad geeft aan dat FNV niet bereid is te praten over een sociaal plan zolang het huidige werkgelegenheidspact nog van toepassing is, die afloopt in het najaar van 2021. Gedwongen ontslagen behoren voor hen niet tot de opties. Ook de plannen van Tata Steel om arbeidsvoorwaarden te versoberen gingen er slecht in bij FNV. 'Handen af van de cao, daar hebben we hard voor geknokt!' zei In 't Veld tegen het Noordhollands Dagblad. FNV-voorzitter Han Busker gaf aan dat de stakingskas geopend is en dat de vakbond zich opmaakt voor een keiharde confrontatie.


Medewerkers protesteren tegen bezuinigingen Tata Steel'
Een volle tent bij de FNV-ledenbijeenkomst bij Tata Steel waar FNV-bestuurder Aad in 't Veld medewerkers toesprak. (Foto: FNV Metaal)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts