zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tot 30 miljoen euro voor Nederlandse mkb'ers


Luxemburg (LU), 3 december 2019
Het Europees Investeringsfonds (EIF), CNP Assurances, Bpifrance en Zencap zijn het eens geworden over een investering van 100 miljoen euro in het Europese MKB via het financieringsplatform October. Maximaal dertig procent gaat richting Nederland.

De betrokken partijen participeerden ook in het voorgaande institutionele fonds. Met de hernieuwde toezegging spreken deze partijen hun vertrouwen uit in October. 'Wij bieden twee voordelen voor institutionele investeerders die het mkb-ecosysteem in Europa willen ondersteunen: wij zijn een pan-Europees platform dat actief is in Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland en binnenkort ook Duitsland. Daarnaast stellen wij hen in staat om kleine en middelgrote ondernemingen op grote schaal te ondersteunen dankzij onze technologie', zegt Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland.

Pierre Moscovici, Europees Commissaris voor Economische en Financiële Zaken, Belastingen en Douanezaken, vult aan: 'October is een succesvolle en innovatieve kredietverstrekker en biedt een haalbaar alternatief voor bankleningen. October heeft al zevenhonderd bedrijven in heel Europa ondersteund in hun financiering en dankzij deze overeenkomst is er nu nog eens 100 miljoen euro beschikbaar.'

Plan Juncker

De EIF-verbintenis wordt aangegaan in het kader van het programma Private Credit Tailored for SME's. Het programma combineert middelen van het EIF en de Europese Unie in het kader van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Dit vormt de kern van het investeringsplan voor Europa, ook bekend als het Plan Juncker. Het doel van het programma is de bevordering van particuliere institutionele investeringen ter ondersteuning van meer markt gebaseerde en op maat gemaakte financieringsoplossingen voor het Europese MKB.

'Gediversifieerde schuldfondsen bieden kleine bedrijven een alternatief voor traditionele bankleningen, met inbegrip van op maat gemaakte schuldpakketten, snelle inzet en een flexibele aanpak', aldus Pier Luigi Gilibert, Chief Executive van het EIF. 'Het doel van ons programma is om de groeiende Europese particuliere kredietmarkt te ondersteunen. We zijn blij dat we opnieuw een partnerschap hebben gesloten met October.'

Financieringen

Met de toezegging van 100 miljoen euro financiert October het mkb in Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland en Duitsland met nieuwe leningen van 30.000 tot vijf miljoen euro. October werd in 2015 gelanceerd als een technisch platform om eenvoudige, snelle en directe leningen aan kleine bedrijven op grote schaal te ondersteunen. Tot op heden zijn meer dan zevenhonderd kleine en middelgrote ondernemingen gefinancierd door zowel institutionele als individuele investeerders. De gemiddelde lening via October aan het mkbis verstrekt, bedraagt 490.000 euro.

Mannaerts: 'October heeft al steun verleend aan een ecosysteem van bedrijven die meer dan 26.000 banen in Europa vertegenwoordigen. De betrokkenheid van institutionele partners heeft een grote impact op de groei en het bewaken van dit ecosysteem.'

Tot 30 miljoen euro voor Nederlandse mkb'ers'
Het Europees Investeringsfonds (EIF), CNP Assurances, Bpifrance en Zencap zijn het eens geworden over een nieuwe investering van 100 miljoen euro in het Europese mkb via het financierings-platform October.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts