zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Actuele thema's Kunststoffenbeurs slaan aan


Veldhoven, 4 oktober 2019
Drieduizend bezoekers, veertig sprekers en 275 exposanten met 950 specialisten waren aanwezig op de 21e editie van de Kunststoffenbeurs in Veldhoven om de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van kunststof met elkaar te delen.

Dat meldt de beursorganisator Mikrocentrum. De Kunststoffenbeurs belichtte dit jaar wederom actuele thema's zoals: circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en businesskansen. 'De Kunststoffenbeurs blijft uniek in zijn soort. De beurs is door de jaren heen voorzichtig veranderd. Voorheen had de beurs met name het hoofdthema spuitgieten. Nu is de Kunststoffenbeurs een vakbeurs met congres waar de gehele kunststofketen is vertegenwoordigd; van grondstof tot eindproduct', aldus Els van de Ven, manager Kunststoffenbeurs.

Het thema van de 21e editie was: Kunststof, te waardevol om weg te gooien! Zo deelde CEO & Co-founder, Casper van der Meer, van Better Future Factory hoe innovatieve engineering met storytelling toegepast kan worden in een productontwerp gericht op een betere toekomst. Willemijn Peeters van Searious Business deelde tijdens haar keynote de meest recente en relevante ontwikkelingen in de circulaire economie.

Organisator Mikrocentrum werkte ook voor deze editie samen met de NRK, het Rethink Plastics programma, Plastics Europe en MVO Nederland om te laten zien welke waarde kunststof en rubber toevoegt aan samenleving en industrie. Theo Stijnen van Plastics Europe Nederland sprak over de opzet van Operation Clean Sweep, het initiatief om bedrijven te laten meehelpen om de vervuiling vanaf hun bedrijf en/of transportmiddelen te stoppen.

De volgende Kunststoffenbeurs staat gepland voor 23 en 24 september 2020.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts