zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Alleen is maar alleen'


Deventer, 30 september 2019
Auteur:
Rolf Elling
Ondernemers in de maakindustrie zijn het er wel over eens. De markt is niet meer zo explosief als deze de laatste jaren is geweest. De een vindt dit wel prima omdat de druk van de ketel is, de ander maakt zich een beetje zorgen. Voor beide is wel wat te zeggen.

Als de werkzaamheden zorgen voor forse druk op de productie, worden over het algemeen toch wat meer fouten gemaakt. Dat is jammer, want dat kost tijd en geld. Bij een ietwat mindere werkdruk kan het accent net wat meer op de kwaliteit van het product worden gelegd. En dit kan wel eens een beter positief resultaat geven dan als het alsmaar rennen en vliegen is.

Maar moeten we ons nu druk gaan maken voor de komende periode? Poeh dat is natuurlijk lastig te voorspellen, maar ik verwacht dat dit toch enigszins mee gaat vallen. Wat ik wel denk, is dat de sleutel tot succes het samenwerken is. Samen optrekken leidt vaak tot nieuwe inzichten en je hoeft bepaalde ontwikkelingen niet meer helemaal alleen uit te zoeken. 

Een van de voorbeelden is de recente samenwerking tussen pak hem beet vijf, zes bedrijven bij de ontwikkeling van de MedEasy, een door een robot aangestuurde uitgifteautomaat voor apothekers.

Kijkend naar de marktontwikkelingen voor de komende periode, wil ik u graag nog even doorverwijzen naar het interview met de voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, Fried Kaanen. 'De maakindustrie zit in een rollercoaster' aldus Kaanen. Zie het interview in deze uitgave op de pagina's 12 en 13.

Ook veel aandacht voor de komende Metavak in Gorinchem, vanaf pagina 20 een compleet overzicht van de exposanten inclusief de plattegrond. Vraag en Aanbod is er ook, standnummer K136.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts