zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Wilo opent Smart Factory op WiloPark


Dortmund (DE), 19 september 2019
Pompfabrikant Wilo heeft na 36 maanden bouwtijd een Smart Factory geopend op het WiloPark in Dortmund. In oktober wordt de nieuwe gedigitaliseerde fabriek in bedrijf genomen.

Met de Smart Factory opent het bedrijf uit Dortmund een 55.000 m2 groot productie- en ontwikkelingsbedrijf volgens Industrie 4.0-standaard. Het gebouw  zal in de toekomst het vlaggenschip van de innovaties van de technologiespecialist zijn. Vanaf september zullen de eerste medewerkers hun werkplekken betrekken, eind oktober moet de eerste pomp van de band lopen.

'De slimme productie zal niet alleen machines en werkplekken onderling verbinden, maar biedt ook een ideale omgeving die creativiteit en nieuwe ideeën mogelijk maakt,' stelde Georg Weber, hoofd van de afdeling Technologie.

Ruhrgebied

De Wilo Groep bouwt momenteel in Dortmund op een terrein ter grootte van 194.000 m2 met het WiloPark een compleet nieuw hoofdkantoor. Het WiloPark is momenteel het grootste industriële bouwproject in Noord-Rijnland-Westfalen. Productie, administratie, product-ontwikkeling en klantenservice zullen worden samengebracht op één enkele locatie in het Ruhrgebied.

'Het Ruhrgebied heeft de potentie de grootste ‘smart' agglomeratie van Europa te worden. In de regio zijn al tal van projecten in aanbouw, die zich in die richting ontwikkelen', aldus Georg Weber. 'Onze hoofdvestiging is daarmee niet alleen van grote betekenis voor ons bedrijf, maar vormt ook onze bijdrage aan het in ontwikkeling zijnde ‘Smart Urban Area Ruhrgebied'.' De keuze voor Dortmund Hörde als vestigingsplaats toont volgens Weber duidelijk de betrokkenheid bij de regio: 'Dortmund is sinds de oprichting in 1872 de thuisbasis van Wilo. Met de complete nieuwbouw van het WiloPark op een oppervlakte van meer dan 26 voetbalvelden tonen we onze historisch gegroeide verbondenheid met de stad en de mensen die hier leven en investeren we in onze toekomst en die van Dortmund.'
Wilo opent Smart Factory op WiloPark'
De sleuteloverdracht met van links naar rechts: Georg Weber (Chief Technology Officer), Dr. Mahmud Mustafa (Head of Operations), Holger Herchenhein (Senior Vice President Group Quality & Qualifications), Mathias Weyers (Chief Financial Officer), Oliver Hermes (Chairman of the Executive Board & Chief Executive Officer), Dr. Georg Fölting (Site Manager), Martin Linge-Boom (Head of Corporate Real Estate Management), Dr. Patrick Niehr (Chief Change Officer). (Foto: Wilo)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts