zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Overname Hembrug Machine Tools door Danobat aangekondigd op EMO Hannover


Hannover (DE), 17 september 2019
Machinefabrikant Danobat heeft op de eerste dag van de EMO in Hannover de overname van Hembrug Machine Tools (precisie hard-draaitechniek) aangekondigd. Door het combineren van expertise op het gebied van harddraaien en slijpen ontstaat er een nieuw en geavanceerd aanbod voor bewerkingsmachines. De CEO van Hembrug, Robert Nefkens, zal aan het roer van het bedrijf blijven staan.

Hij benadrukt dat 'toegang tot Danobat's wereldwijde platform en het concurrentievoordeel van het combineren van de twee complementaire technologieën slijpen en hoogprecisie harddraaien een grote stap voorwaarts is. 'Dit is zeer gunstig voor de klanten van beide firma's', zegt hij.  

 

Hembrug heeft een sterke aanwezigheid in Europa en een uitgebreid netwerk in Noord-Amerika en Azië. In 2018 behaalde het een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines met een jaaromzet van 130 miljoen euro. De overname geeft de klanten van Danobat een brede keuze tussen de twee complementaire technologieën: slijpen en harddraaien.

De klanten van Hembrug gaan profiteren van het uitgebreide servicenetwerk van Danobat, een servicemonteur in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld al opgeleid. Bovendien zal de slijpexpertise van Danobats van pas komen in Hembrug's nieuwe hybride hard draai-/slijpmachines. Ook zal Hembrug gebruik maken van Danobat's automatiseringsoplossingen en het Industry 4.0 aanbod.

Mikroturn 100LS

Om deze nieuwe alliantie te laten zien, stelt Danobat vanaf vandaag een van Hembrug's meest representatieve machines, de Mikroturn 100LS, tentoon op haar stand op de EMO. Het is een voorbeeld van de technologie die het Nederlandse bedrijf biedt op het gebied van ultraprecisie hard draaien. De machine wordt samen met de nieuwste machines van Danobat gepresenteerd.

De CEO van Danobat, Xabier Alzaga, benadrukt de relevantie van de integratie van het prestigieuze merk Hembrug. 'Wij zijn experts in het genereren van technologische oplossingen met een hoge toegevoegde waarde. Het is onze missie om met onze diepgaande kennis van industriële productietechnologieën aan de eisen en wensen van onze klanten te voldoen. Vanaf nu wordt onze catalogus uitgebreid met toonaangevende en nauwkeurige oplossingen voor het harddraaien.

 

Over Hembrug

Hembrug Machine Tools ontwerpt, bouwt en verkoopt hoge precisie hard-draaimachines en hybride machines met een hard draai- en slijpvermogen. Met het hoofdkantoor in Haarlem (Nederland) produceert het bedrijf sinds 1969 ultra precisie draaimachines met eigen hydrostatische technologie. Het is een gezond winstgevend bedrijf en had in 2018 een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Hembrug heeft meer dan 60 mensen in dienst en is aanwezig in de lagerindustrie, matrijzenbouw, maar ook in de fijnmechanische industrie. Het bedrijf is sinds lange tijd sterk aanwezig in Europa en heeft in het laatste decennium zijn netwerk in Noord-Amerika en verschillende Aziatische landen uitgebreid.

 

Over Danobat

Het Spaanse Danobat maakt deel uit van de Danobat Group, die vervolgens weer deel uitmaakt van de Spaanse Mondragon Corporation. De groep met de bekende merken als Soraluce (freesmachines, freesboren, verticale draaicentra) en Danobat (slijpen, draaien, snijden, ponsen, buigen) stelt ongeveer 1.300 mensen te werk en realiseert een jaaromzet van 261 miljoen euro. Het bedrijf heeft 13 productievestigingen, waarvan het merendeel in Baskenland en in landen als Duitsland, de VS en Engeland, naast verkoop- en servicekantoren in de meest strategische landen voor de sector.

De idealistische Mondragon Corporation is de belichaming van de coöperatieve beweging die begon in 1956, het jaar waarin de eerste industriële coöperatie in Mondragón in de provincie Gipuzkoa werd opgericht. Het omvat nu 266 bedrijven/coöperaties waar ruim 80.000 mensen werken en in 2018 een omzet haalden van ruim 12 miljard euro..
 

 

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts