zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Eén miljoen voor slimme Drentse maakbedrijven


Assen, 12 september 2019
Drentse ondernemers die hun bedrijf slimmer en schoner willen maken en die hun ervaringen met andere bedrijven willen delen, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken. De provincie Drenthe investeert één miljoen euro in de maakindustrie van de toekomst. De eerste aanvraagperiode start op 1 oktober 2019.

Drenthe is op zoek naar goede voorbeelden voor de fabriek van de toekomst. Die voorbeeldbedrijven moeten andere mkb'ers inspireren om hun bedrijf ook slimmer en schoner in te richten. Gedeputeerde Henk Brink vertelt: 'Veel bedrijven weten dat ze in moeten spelen op nieuwe ontwikkelingen als digitalisering, robotisering en de energietransitie om de concurrentie het hoofd te blijven bieden. Maar waar moet je beginnen, welke investeringen kun je het beste doen en welke apparatuur is het meest geschikt? Dat zijn vragen waar ondernemers mee worstelen. En van wie kunnen ze dan beter adviezen krijgen dan van andere ondernemers? Met deze subsidieregeling hopen we de drempel te verlagen voor de bedrijven die hierin het voortouw willen nemen.'

De subsidieregeling is bedoeld voor maakbedrijven die investeren in het slimmer maken van hun productieprocessen en ook aandacht besteden aan duurzaamheid. Daarnaast moet het bedrijf ook laten zien welke activiteiten het onderneemt om kennis te delen met andere mkb'ers en eventueel ook met kennis- en onderwijsinstellingen. De demonstratiebedrijven kunnen vijftig procent subsidie krijgen op investeringen tot een maximum van 200.000 euro per bedrijf.

De subsidieregeling gaat op 1 oktober 2019 van start en loopt tot en met 31 maart 2020 of totdat het budget op is. Een deskundige adviescommissie toetst de aanvragen.

Eén miljoen voor slimme Drentse maakbedrijven'
Provincie Drenthe trekt één miljoen euro uit voor slimme Drentse maakbedrijven.
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts