zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Hoffmann Quality Tools start nieuwbouw in Borne


Hengelo, 22 augustus 2019
Op industrieterrein ‘De Veldkamp’ in Borne gaat binnenkort de nieuwbouw van de Hoffmann Group van start. Dit 100-jarige – van origine Duitse familiebedrijf – is aan de Platinastraat in Hengelo uit zijn jasje gegroeid en was daarom al enige tijd op zoek naar een nieuwbouwlocatie. De keuze is uiteindelijk op ‘De Veldkamp’ gevallen, een vrij nieuw industrieterrein op korte afstand van Plein Westermaat in Hengelo.

De Hoffmann Group , leverancier en systeempartner op het gebied van industrieel kwaliteitsgereedschap, is inmiddels actief in meer dan 50 landen wereldwijd. Op ‘De Veldkamp' verrijst straks een kantoorpand op een zichtlocatie. De nieuwbouw, ca. 3.000 m2 groot, is ontworpen door Erwin Kleinsman architecten/StudioDAD.

Duurzaamheid

Het ontwerp voldoet aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo wordt het pand voorzien van een gasloos installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Bovendien vallen de verwerkte materialen onder het hoofdstuk ‘cradle-to-cradle'. Dit maakt het pand toekomstbestendig. Het is modulair ontworpen zodat, mocht dat nodig zijn, functionaliteiten van ruimten met minimale ingrepen kunnen worden gewijzigd.

Experience Center

Een bijzonderheid in de nieuwe vestiging is het Experience Center, waarin de Hoffmann Group zijn nieuwe producten en innovaties gaat presenteren. Het Center wordt voorzien van twee bewerkingsmachines voor draaien en vijfassig frezen. Daarnaast krijgt het pand trainingsruimten, met plek voor ca. 100 personen. Op de gehele tweede verdieping verrijst een transparante kantooromgeving en in het gebouw is verder ruimte gecreëerd voor een ca. 600 m2 logistiek centrum met twee docks.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts