zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Schunk gaat voor permanente controle productieproces op EMO Hannover


Hannover (DE), 22 augustus 2019
Schunk wil op de EMO laten zien dat hun spantechniek en grijpsystemen een gedetailleerde controle van het productieproces in real time mogelijk maken, waarbij de systemen zelfstandig de bijbehorende acties uitvoeren. Het beste voorbeeld hiervan is de intelligente gereedschapshouder iTendo met sensoren, die vanaf deze herfst voor testdoeleinden beschikbaar is.

De iTendo maakt een volledig toezicht op de status en registratie van de processtabiliteit mogelijk, onbemand toezicht op grenswaarden, detectie van gereedschapbreuk en regeling in real time snijsnelheid, toerental en voedingssnelheid. Als het frezen instabiel wordt, grijpt het geïntegreerde slimme systeem onmiddellijk in zonder dat de operator iets hoeft te doen. Afhankelijk van de situatie wordt het proces gestopt, teruggebracht naar eerder gedefinieerde basisparameters, of bijgesteld tot de frees terugkeert naar een stabiel bereik.

Daarnaast zorgen Digital Twins van de gereepschapshouderseries Tendo, Tribos en Sino op basis van DIN 4000 voor consistente gegevens in de gehele CAD/CAM procesketen.

Geautomatiseerde machinebelading

Schunk introduceert voor het eerst in het Vero-S- nulpuntspansysteem voor pallets een sensorisch nulpuntspansysteem die een permanente controle mogelijk maakt van de neerwaartse kracht, de positie van het vergrendelingsmechanisme en de aanwezigheid van werkstukken of pallets. Daarnaast zullen nieuwe speciale Vero-S-componenten worden tentoongesteld voor de lucht- en ruimtevaart, 3D-printing en het direct klemmen van het werkstuk.

Bovenop deze highlights presenteert Schunk geavanceerde concepten met de nadruk op automatische machinebelading. Van eenvoudige en kosteneffectieve automatiseringsoplossingen met lichtgewicht robots tot palletiseeroplossingen voor flexibele productie van kleine batches. En ergonomische, collaboratieve oplossingen met de Co-act EGL-C-grijper met lange slag, welke handling van onderdelen in een vormgesloten grijper tot 8 kg mogelijk maakt.

Schunk is op de EMO 2019 te vinden in hal 3, stand D30. Een gratis ticket is te bestellen via schunk.com/emo.

 

Schunk gaat voor permanente controle productieproces op EMO Hannover'
De iTendo van Schunk (Foto: Schunk)
1/1
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts