zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Orderontvangst Duitse machinebouwindustrie stabiliseert in tweede kwartaal


Frankfurt am Main (DE), 13 augustus 2019
In het tweede kwartaal van 2019 daalde het aantal bestellingen in de Duitse machinebouwindustrie met 22 procent op jaarbasis. Dat is slechts 1 procent meer dan de daling in het eerste kwartaal met 21 procent.

De orders uit Duitsland daalden in het tweede kwartaal met 28 procent, de buitenlandse orders verloren 18 procent. In de eerste helft van 2019 daalden de inkomende orders met 21 procent. De binnenlandse orders daalden met 19 procent en de buitenlandse orders met 23 procent. De orders uit de landen van de eurozone daalden in de eerste zes maanden met "slechts" 5 procent, terwijl de orders uit niet-eurolanden met 28 procent daalden.

 

Investeringen

‘De orders in het tweede kwartaal waren opnieuw een goede vijfde lager dan het jaar ervoor', aldus Dr. Wilfried Schäfer, directeur van Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW) over het resultaat. ‘Het basiseffect kan niet langer verhullen dat de investeringen in de machine- en installatiebouw wereldwijd afnemen', gaat Schäfer verder.

 

De machinebouwindustrie staat bloot aan de druk van de zwakke vraag in de grootste klantensectoren, de machinebouw en de automobielindustrie, die bovendien onzeker is door het lang uitgestelde transformatieproces naar nieuwe aandrijftechnologieën en de investeringen beperkt.

 

Machinebouw

De Duitse machinebouwindustrie is een van de vijf grootste takken van de machinebouw. Het levert productietechnologie voor de metaalbewerking aan alle takken van de industrie en draagt in belangrijke mate bij tot innovatie en productiviteitsverbetering in de industrie. Door zijn absolute sleutelpositie voor de industriële productie is zijn ontwikkeling een belangrijke indicator voor de economische dynamiek van de gehele industrie. In 2018 produceerde de sector met ongeveer 73.500 werknemers (jaarlijks gemiddelde in 2018, bedrijven met meer dan 50 werknemers) machines en diensten ter waarde van 17,1 miljard euro.

 

Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken - VDW  

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts