zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Duitse economie heeft het moeilijk


10 juli 2019
Na negen jaar lang economische groei heeft de Duitse economie het nu zwaar. Her en der wordt al gefluisterd over een recessie voor de Duitse economie. Reden daarvoor zijn de onlangs verschenen cijfers over de fabrieksorders die het Duitse federale statistiekbureau bekend maakte.

Deze daalden in mei met 2,2 procent, waar de prognose een daling van 0,2 procent was. Eerder werd al bekend dat het aantal nieuwe orders in de Duitse machinebouwsector voor de vijfde maand op rij daalde.
orders
De binnenlandse orders stegen met 0,7% en de buitenlandse orders daalden in mei 2019 met 4,3 procent ten opzichte van de vorige maand. De nieuwe orders uit de eurozone daalden met 1,7 procent, de nieuwe orders uit andere landen daalden met 5,7 procent in vergelijking met april 2019. Als grootste handelspartner zijn de prestaties van Duitsland van groot belang voor Nederland.

Oorzaken

De oorzaken voor de verslechterde economische omstandigheden laten zich gemakkelijk raden: de problemen in het Midden-Oosten, onduidelijkheid rondom de Brexit, de moeilijke handelsbetrekkingen tussen China en de Verenigde Staten, het speelt allemaal een rol.

Het ministerie van economische zaken waarschuwt naar aanleiding van bovenstaande dat de Duitse economie de komende maanden waarschijnlijk zwak zal blijven presteren. De autosector en de machinebouw verwachten ieder een inkrimping van twee procent. De chemische industrie stelt zelfs een daling van vier procent in het vooruitzicht.
Duitse economie heeft het moeilijk'
De nieuwe orders uit landen buiten de Eurozone daalden met 5,7 procent in vergelijking met april 2019.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts