zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Staalsector vraagt om acties bij Europese Unie


Brussel, 6 juni 2019
In een open brief, ondertekent door 45 CEO's van Europese staalbedrijven, roept de staalsector de Europese Unie op om maatregelen te nemen. Dit in verband met de huidige uitdagingen binnen de sector.

De problemen spelen volgens de CEO's vooral sinds het importtarief op staal in de Verenigde Staten. De overcapaciteit van de wereldwijde staalsector en de staal'dumping' op de Europese markt baren de CEO's zorgen. Ze wijzen op de invoer die sinds 2013 meer dan verdubbeld is tot bijna dertig miljoen ton. De vraag is in diezelfde periode echter amper toegenomen en zal naar verwachting dit jaar nog gaan afnemen.

Verder worden in de brief de hoge prijzen voor grondstoffen en energie aangehaald, net als de sterk gestegen CO2-emissiekosten. Deze zijn nu vijf keer zo hoog als aan het begin van 2018 en worden volledig gedragen door de Europese staalproducenten, bedrijven die staal importeren van buiten de Europese Unie betalen hier niet aan mee. De Europese staalindustrie verkeert door deze externe factoren in een crisis, terwijl zij juist het voortbestaan van de complete Europese waardeketens ondersteunen.

In het brief schrijven de CEO's het volgende: 'Wij doen een beroep op de EU-lidstaten, het Europees Parlemen en de Europese Commisie om:
- zich in te spannen om een einde te maken aan de import die de Europese markt verstoort. Neem onmiddelijk actie door de Europese staalwaarborg maatregelen te versterken per 1 juli 2019.

- een spoedvergadering bijeen te rorpen met de Europese staalindustrie om te discussiëren over oplossingen, zodat de sector kan overleven ondanks de externe druk die hen in onbalans brengt.'

De brief (in Engels) is hier te lezen.
open brief

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts