zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

ArcelorMittal past productie aan op zwakke markt


Luxemburg (LU), 29 mei 2019
ArcelorMittal gaat extra stappen zetten om de Europese productie aan te passen aan de huidige zwakke markt. Het overschot aan aanbod en te weinig vraag dwingen de staalgigant om de productie verder te verlagen.

Dat vermeldt het bedrijf op de eigen website. Begin mei kondigde ArcelorMittal ook al aan de staalproductie tijdelijk met drie miljoen ton per jaar te verminderen. Dit trof de staalfabrieken in Krakau (deze werd stilgelegd) en in Asturië (verminderde productie). 

ArcelorMittal geeft nu aan extra stappen te moeten nemen, omdat het bedrijf nog steeds wordt beïnvloed door de zwakke marktvraag en hoge importniveaus in Europa. De productie in de fabrieken in Duinkerken (Frankrijk) en Eisenhüttenstadt (Duitsland) zal terug worden gebracht. Voor de staalfabriek in Bremen (Duitsland) geldt dat de productie in het laatste kwartaal van 2019 wordt verminderd, een geplande stillegging van de hoogoven voor reparatiewerkzaamheden zal verder worden uitgebreid. Eenzelfde maatregel geldt voor de staalfabriek in Asturias (Spanje), wederom in het vierde kwartaal. 

Geert van Poelvoorde, CEO van ArcelorMittal Europa, geeft aan dat het opnieuw een moeilijke beslissing is, maar dat de maatregelen tijdelijk zijn en worden teruggedraagd wanneer de marktomstandigheden verbeteren. 'Ondertussen blijven onze medewerkers onze grootste prioriteit en doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de juiste sociale maatregelen worden genomen om hen en hun gezinnen te ondersteunen in deze moeilijke tijd', aldus Van Poelvoorde. 

ArcelorMittal past productie aan op zwakke markt'
De continugieterij van de staalfabriek van Avilés, onderdeel van ArcelorMittal Asturias in Spanje, waar de productie eind dit jaar wordt teruggeschroefd.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts