zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Lancering digitaal platform MORE voor kunststofverwerkende industrie


Brussel (BE), 29 april 2019
Onder de naam MORE (MOnitoring Recyclates for Europe) is een nieuw digitaal platform voor de Europese kunststofverwerkende industrie gelanceerd. Het doel van het platform is de inzet van recyclaat in nieuwe producten te monitoren op weg naar de doelstelling van tien miljoen ton recyclaat in 2025.

Het nieuwe it-platform is ontwikkeld door de Europese koepelorganisatie van kunststofverwerkers (EuPC ) en zijn leden en steunt de EU Plastics Strategy van de Europese Commissie. Het doel is de inspanningen van de kunststofverwerkende industrie te monitoren en te registreren hoe de industrie toewerkt naar het doel van de Europese Unie om vanaf 2025 tien miljoen ton gerecyclede kunststof in te zetten.

Begin dit jaar is het platform met succes getest bij meerdere bedrijven in Europa. Na de laatste verbeteringen is het MORE-platform nu beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, België en Nederland. Deze zes landen verwerken bijna vijftig procent van alle gerecyclede kunststoffen in Europa. De komende maanden volgen andere landen zodat na de zomer de hele Europese Unie wordt bestreken.

 

Recyclaat moet omlaag

Algemeen directeur Jur Zandbergen van NRK: 'Wij hebben actief meegewerkt aan de voorbereidingen van het platform. Het is geheel nieuw in zijn opzet en van grote waarde voor de kunststofverwerkende industrie. Met MORE kunnen we in Nederland met feiten onderbouwen dat de NRK-bedrijven focussen op de inzet van recyclaat. In 2018 lag het volume van recyclaat op ongeveer twaalf procent van de totale grondstofinzet, dat kan en moet verder omhoog. Samen met recyclers en merkeigenaren zoals Philips en Unilever wordt hard gewerkt aan het circulair maken van nieuwe en slimme producten. Met het programma Rethink zetten we ook in op redesign, recycle, renew, re-use en reduce. Resultaten komen voort uit ketensamenwerking en het is belangrijk om naast de mooie voorbeeldprojecten ook de harde kilo's recyclaat te melden die worden ingezet.'

 

 

Bij de start is het systeem beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Frans. Het doel is om het Nederlands en de andere EU-talen voor het einde van 2019 toe te voegen.

Lancering digitaal platform MORE voor kunststofverwerkende industrie'
Onder de naam MORE (MOnitoring Recyclates for Europe) is een nieuw digitaal platform voor de Europese kunststofverwerkende industrie gelanceerd.
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts