zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Innovatieve rvs-oplossingen


Diksmuide (BE), 2 mei 2017
Packo Surface Treatment grijpt Eurofinish 2017 aan om haar oppervlaktebehandelingen voor rvs te tonen. Voor een aantal problemen laat de specialist zijn innovatieve en kostenbesparende oplossingen zien.

Packo heeft zich onder meer toegelegd op amorfiseren. Dit levert anti-kleef oppervlakken in toepassingen met zetmeel en eiwit. De antikleef- laag is het metaal zelf en schilfert dus niet af. Daarnaast laat het bedrijf de oplossingen in chemisch ontzwarten zien. De groentenverwerkende industrie, de vleesverwerking, de aardappelverwerking, de cleanroom-uitrustingen en de semi-conductorindustrie willen al langer af van de zwartverkleuring ten gevolge van contact met rvs. Hiervoor heeft Packo het chemisch ontzwarten ontwikkeld. Het oppervlakte wordt in de diepte gereinigd, zodat het probleem van zwartafgifte tot het verleden behoort.

 

Hogere hardheid

Voor toepassingen waarbij rvs-onderdelen over elkaar wrijven, bestaat het risico op droogloop, koudlas en slijtage. De Belgische oppervlaktebehandelaar speelt hierop in met de E-Polidur-behandeling voor austenitisch rvs. Dit levert een hogere hardheid en slijtvastheid op. De onderdelen worden eveneens krasvrijer. De E-Polidur behandeling is van toepassing op onder meer afdichtingen, verpakkings- en afvulsystemen, stempels, tandwielen, mengers en pompen. Sommige toepassingen vragen juist weer om rvs met een coating, bijvoorbeeld galvanische deklagen, PVD, CVD of de klassieke verf- en lakcoatings. Telkens ontstaat hierbij het probleem van de onvolledige dekking en/of hechtingsproblemen. De precoat behandelingen die Packo ontwikkeld heeft, laten toe om een betere, volledige en dichte dekking te realiseren. De levensduur en e - ciëntie van coatings op rvs kan door deze voorbehandeling met factor 10 tot 1000 verbeteren, zo beweert de onderneming uit Diksmuide.

 

Micro-ondulatie

Voor toepassingen waar een minimale wrijvingsweerstand vereist is, brengt tot slot micro-ondulatie verbeteringen. Een verdubbeling van de verpakkingssnelheid op verpakkingslijnen is volgens Packo geen uitzondering. Micro-ondulatie is van toepassing op glijgoten, trilen bijvoorbeeld sorteerinstallaties. Alle nieuwe behandelingen bieden een hoge corrosieweerstand en zijn voor EHEDG- en FDA-compatibel.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts