zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

VNU Exhibitions annuleert vakbeurs Hout & Meer


Utrecht, 17 februari 2014
VNU Exhibitions annuleert de vakbeurs Hout & Meer, die gepland stond voor november van dit jaar. Volgens de beursorganisator is er te weinig draagvlak voor een specialistische vakbeurs rond houtbewerkingsmachines.
Hout & Meer zou van 11 tot en met 14 november plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht. Onder meer de concurrentie van HoutPro+ en vooral weinig investeringsbereidheid in de markt dwingen VNU Exhibitions echter het initiatief voor de beurs terug te trekken.

 

Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy blijkt dat de houtverwerkende sector ook in 2014 niet van plan is te investeren in kapitaalgoederen. De markt zal naar verwachting pas in de loop van 2015 voorzichtig herstellen. Volgens de beursorganisator is er op dit moment onvoldoende draagvlak voor een dergelijk evenement.

 

Weinig investeringen

Het onderzoek is uitgevoerd onder timmerfabrikanten. Dit is gebeurd in opdracht van VNU Exhibitions met als doel de marktpotentie voor Hout & Meer in kaart te brengen. In 2012 en 2013 hebben timmerfabrikanten het zwaar gehad, constateert USP Marketing Consultancy. Door de bank genomen zijn omzet en rendement met 30 tot 50 procent gedaald. Bedrijven die hun hoofd boven water hebben kunnen houden, hebben ingeteerd op hun financiële reserves. Ze hebben investeringen uit- of afgesteld, hebben hun voorraden teruggebracht en het personeelsbestand verder gereduceerd.

 

Bouwbeurs

VNU Exhibitions constateert dat er op dit moment onvoldoende draagvlak is voor een evenement gericht op houtbewerkingsmachines. Beurzen zijn volgens de respondenten een belangrijke bron voor informatie. Volgens de beursorganisator zijn er nog voldoende alternatieven voor de branche om elkaar te ontmoeten. Voorbeelden daarvan zijn HoutPro+ voor leveranciers van houtbewerkingsmachines en de BouwBeurs geflankeerd door de beurzen GEVEL en Renovatie tijdens de Week van de Bouw in februari 2015.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in hout?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie