Nieuwe vijfassige simultaanmachine voor Machinefabriek Boessenkool

Machinefabriek Boessenkool investeert een half miljoen euro in een nieuwe vijfassige simultaanmachine, de Ibarmia ZVH45/L1500. De machine zal te zien zijn op de stand van Bendertechniek op de TechniShow in Utrecht.

De nieuwste investering van Machinefabriek Boessenkool is een veelzijdige CNC-machine. De Ibarmia ZVH45/L1500 is vijfassig wat het mogelijk maakt om vrije 3D-vormen te realiseren. De 1100 mm slag boven de draaitafel zorgt voor nog meer mogelijkheden.  De volledig vrij te programmeren en te zwenken b-as met zeer krachtige hoogtoerige freesspindel zorgt voor flexibiliteit. De draaitafel heeft een diameter van 800 mm en is belastbaar tot een maximaal gewicht van 1.500 kg. Door de vaste tafel kan deze machine gebruikt worden als een standaard bewerkingscentrum met een werkgebied van 1.500 x 800 x 800 mm.

Blijvend innoveren

Directeur Eelco Osse: ‘Door de aanwinst van deze nieuwe Ibarmia kunnen wij bij Machinefabriek Boessenkool stappen blijven maken en doorontwikkelen. Door de nieuwste technologieën toe te passen in processen, kunnen we meer qua productie en mogelijkheden. Wij zijn zeer content met deze nieuwe investering en zijn trots dat wij onze vakmensen kunnen laten werken met een machine van deze kwaliteit.’  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.