Metaalsector bijeen op Metavak in Gorinchem

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Metavak is het nationale vakevent voor de metaalbranche. Deze beurs staat in het teken van fabrikanten, importeurs en groothandelaren op het gebied van metaalbewerkingsmachines, gereedschappen, industriële automatisering en het produceren van regeltechnieken. Tijdens de beurs worden oplossingen gedemonstreerd voor de metaalproductie. Metavak biedt de mogelijkheid om te netwerken, ervaringen en kennis uit te wisselen.

Metaalsector bijeen op Metavak in Gorinchem
Foto: Rolf Elling

Dit jaar staat Resato op de beurs met een demo-waterstraalsnijmachine. Deze machine biedt een innovatieve en duurzame oplossing om bijna elk materiaal te snijden. Wil jij de laatste ontwikkelingen en innovaties ontdekken op het gebied van waterstraal snijden? Bezoek het bedrijf dan op stand A116 op de Metavak op 5,6 en 7 oktober 2021 in de Evenementenhal Gorinchem.

Resato is een Nederlandse leverancier van slimme hogedruk oplossingen met als doel de productiviteit van haar klanten wereldwijd te verhogen. Met meer dan 25 jaar ervaring in hogedruk technologie, zijn we uitgerust met de kennis om betrouwbare en veilige oplossingen te bieden.

Het productassortiment omvat hogedruk technologie waterstraalsnijsystemen, maar ook componenten en systemen voor testen, injectie en controlling die opereren tot 14.000 bar. Op weg naar een groenere toekomst is ons assortiment verder uitgebreid met onze waterstof tankstations, boosters en testsystemen. U kunt Resato producten vinden in de olie-en gas industrie, slangtest industrie, glas industrie, mijn industrie, automotive industrie, luchtvaart industrie en vele anderen.

Resato, standnummer A116

Veilig lassen met juiste kleding

Hoogwaardige weefsels, de keuze van de juiste beschermingsklasse en de professionele verzorging van werkkleding zorgen voor de veiligheid van de drager. CWS Workwear Nederland levert een lascollectie dat speciaal is ontworpen om bescherming te bieden tegen vlammen en bij laswerkzaamheden. Door de vlamvertragende eigenschappen is deze werkkleding perfect geschikt voor wie werkt met metalen. Het volstaat niet uw medewerkers enkel te voorzien van veiligheidskledij conform aan de Europese normen. Ook een juiste behandeling en aangepast onderhoud zijn van cruciaal belang. Dit omvat veel meer dan het schoon en fris houden van de werkkleding. De technische eigenschappen van veiligheidskledij en de gebruikte coatings en materialen zijn bij thuis wassen niet gewaarborgd. Zonder degelijk onderhoud zoals een professionele reiniging, reparatie en afwerking zijn uw werknemers niet 100 procent beschermd. CWS biedt een totaalservice, waarmee uw werknemers fysiek beschermd blijven gedurende de hele levensduur van elk kledingstuk.

CWS Workwear, standnummer E109

Topfinish – 30 jaar finishing

Topfinish profiteert na 30 jaar steeds meer van vervolgorders bij bestaande klanten. Deze week gaat er voor de tweede keer een 1200 L ontbraaminstallatie met beladingssysteem en droger naar Zweden, waar het gebruikt gaat worden voor onderdelen van een bekend vrachtwagenmerk. De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor Vibromak die hiervoor zelfs een speciale palletlader heeft ontworpen. Finishing blijft een belangrijk proces voor machinebouwers. Ultrasoon reinigen met hete-luchtdroging maakt vervolgens een product schoon en kurkdroog. Voor klanten die zoeken naar finishing oplossingen doet Topfinish proeven en kan daarbij kiezen uit diverse machines en een groot assortiment procesmiddelen. Tijdens de Metavak demonstreren we de volgende machines: Vibromak VKUE 150 rond-vibreermachine; Avatec TE 30 ontbraam/polijstcentrifuge; Ultron U32C Ultrasoonreiniger en de Ultron U32S hete-luchtdroger.

Topfinish, standnummer C137

Kennisprogramma

Smitzh verzorgt tijdens Metavak drie dagen lang een actueel kennisprogramma. Dit doet zij samen met onder andere vooraanstaande bedrijven uit de markt. Koninklijke Metaalunie, FME, TNO zijn belangrijke partners in het innovatieprogramma Smitzh, dat zich richt op meer smart industry toepassingen. Zij brengen vraag en aanbod lokaal bijeen om de praktische toepassing van slimme technologieën te bevorderen. Met actuele en aansprekende onderwerpen zoals Industrie 4.0, IoT, 3D-printen, slim met data, smart welding én meer, verdeeld over dinsdag: ‘Slim leren’, woensdag ‘slim produceren’ en donderdag ‘Slim verdienen’.

Praktisch

Evenementenhal Gorinchem
Adres: Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem

Openingstijden:
Dinsdag 5 oktober, 13:00 – 21:00 uur
Woensdag 6 oktober, 13:00 – 21:00 uur
Donderdag 7 oktober, 13:00 – 21:00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *