Metaalbedrijf HPS Techniek bezwijkt onder uitgestelde belastingschuld

Uitgestelde belastingschuld is het Friese metaalbedrijf HPS Techniek fataal geworden. De producent van tilhulpen en wandzwenkkranen is eind vorig jaar failliet verklaard. Dat meldt Friesch Dagblad op basis van informatie van de curator.

Werkplaats HPS Techniek (bron: website HPS Techniek)

HPS Techniek uit Hoornsterzwaag, met elf werknemers op de loonlijst, startte haar activiteiten in 1997. Volgens de curator ging het tot voor kort redelijk goed met het bedrijf, maar liepen de orders sinds corona terug. ‘Het betalen van de wegens corona uitgestelde belastingvorderingen is het bedrijf echter te veel geworden’, wordt Jasper Verdonk geciteerd door de regionale krant.

De achterstallige belasting zou zo’n negen ton bedragen. Behalve de lastendruk, rezen ook de ziektekosten van het bedrijf de pan uit. Drie van de elf werknemers waren langdurig ziek.

De schulden aan andere bedrijven bedragen zo’n 50.000 euro. Verdonk geeft aan dat er gekeken wordt naar doorstart. ‘Het was de afgelopen jaren geen vetpot maar het draaide wel. En het bedrijf maakt mooie producten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *