Medeoprichter LVD op 93-jarige leeftijd overleden

Robert Dewulf, medeoprichter van machinebouwer LVD uit Gullegem (België), is vorige week op 93-jarige leeftijd overleden. De West-Vlaamse ondernemer speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het bedrijf tot een belangrijke speler in de plaatbewerkingssector.

Medeoprichter LVD op 93-jarige leeftijd overleden
Foto: LVD

Robert Dewulf stond voor de ‘D’ in LVD en was samen met Jacques Lefebvre en Marc Vanneste in 1954 grondlegger van de producent van aanvankelijk afkantpersen. In de jaren 1990 kende het bedrijf een aanzienlijke groei. In 1998 nam het Strippit, Inc. over, een Amerikaanse fabrikant van revolverponsmachines en het breidde zijn aanbod uit met lasersnijproducten. Op die manier kon LVD zich positioneren als leider in laser-, pons- en plooitechnologie.

Bruggenbouwer tussen politiek en bedrijfsleven

Volgens LVD speelde Dewulf, die op 11 augustus op 93-jarige leeftijd overleed, een belangrijke rol bij de uitbouw van het bedrijf. ‘De drie directeurs waren bijzonder complementair met meneer Dewulf als bruggenbouwer zowel naar de politiek als het bedrijfsleven. Dankzij zijn inspanningen verwierf LVD een reputatie als respectabele fabrikant en goede werkgever in de streek. Onder zijn impuls groeide LVD uit tot een internationaal bedrijf. Zijn ondernemerschap en zijn visie op de toekomst hebben LVD tientallen jaren geleden op de kaart gezet als innovatieve speler op de wereldmarkt.’

Alhoewel Dewulf al vele jaren met pensioen was, liet hij tot het laatste moment regelmatig zijn gezicht zien op het bedrijf. ‘Als het enigszins mogelijk was, kwam hij nog heel graag naar het bedrijf en toonde hij nog steeds een grote interesse voor de nieuwste producten en ontwikkelingen. Hij hield ervan om kennis te maken met de nieuwe mensen in LVD maar bleef ook heel bekommerd om het welzijn van alle andere medewerkers van het bedrijf. Hij zal ontzettend gemist worden’, klinkt het bij LVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.