Mayfran komt met spanenshredder voor onbemand verspanen

De Nederlandse vestiging van het Amerikaanse Mayfran International presenteerde een shredder voor spanen. Deze shredder kan geïntegreerd worden in de spanenafvoer.

Deze versnipperaar kan eventueel voorzien worden van een extra unit die de olie- en andere vloeistoffen uit de spanen haalt. Het resultaat van beide acties: in het ongunstige geval neemt het volume af tot 10 procent, in het meest gunstige tot zo’n 6 procent van de oorspronkelijke hoeveelheid.

‘Vooral voor bedrijven die onbemand verspanen, is dit belangrijk’, legt Robert Kimber, sales manager van Mayfran International uit. Met name als je onbemand veel aluminium verspaant, levert de spanenafvoer nogal eens problemen op doordat de hoop afval te groot wordt. Dat probleem lost Mayfran op. Door de spanen te zuiveren van olieresten, neemt de terugverdientijd van de installatie nog verder toe. Kimber zegt dat de unit 97 procent van de koelsmeeremulsie terug kan winnen bij een maximale capaciteit van 136 kilo spanen per uur.

Deze unit is ontwikkeld door de vestiging van Mayfran International in het Limburgse Landgraaf en werd voor het eerst gedeomstreerd oop de Amerikaanse machinebeurs IMTS (september 2010) in Chicago.