Masterclass CO2-reductie industrie

Dit najaar organiseert het Platform Verduurzaming Industrie voor de vierde opeenvolgende keer de Masterclass CO2-reductie Industrie. In vier sessies gaan de deelnemers aan de slag met de verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering. 

Masterclass CO2-reductie industrie
Foto: Platform Verduurzaming Industrie

Wil jij een CO2-reductieplan opstellen voor jouw bedrijf? Dan is deze serie masterclasses interessant voor jou of misschien voor iemand uit je netwerk.

Deelnemers gaat onderzoeken wat de beste verduurzamingsopties zijn voor het bedrijf en schrijven een stappenplan om daadwerkelijk CO2-reductie te realiseren. Startpunt is een analyse van de huidige situatie. Daarna behandelt de Masterclass verschillende technieken om als bedrijf CO2-reductie te realiseren. Van de interessante opties voor het bedrijf wordt de daadwerkelijke reductie berekend.

Ook onderzoeken deelnemers de koppeling met kansrijke en natuurlijke transitiemomenten, is er aandacht voor de besluitvorming en leren deelnemers hoe je het draagvlak onder collega’s vergroot en omgaat met weerstand. Tijdens de sessies komen aansprekende (reken)voorbeelden, realistische cases en handelingsperspectieven voorbij. In een besloten netwerk van deelnemers bestaat de optie tot sparren over ideeën en meer.

De vier masterclasses staan gepland op:

  • Donderdag 29 september
  • Dinsdag 18 oktober
  • Donderdag 3 november
  • Donderdag 17 november

Let op: voor deelname is het van belang dat je op alle data kunt deelnemen.

Meer informatie over de masterclasses en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op de website van Programma Verduurzaming Industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *