Marlies van Wijhe van Van Wijhe Verf nieuwe directeur VVVF

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Marlies van Wijhe, algemeen directeur van Van Wijhe Verf, is de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Verf- en drukinktfabrikanten (VVVF). Zij volgt Kees Kuijken op die sinds 2006 voorzitter was.

‘Verf en inkt zijn essentiële en niet weg te denken producten in onze huidige samenleving. De sector biedt een belangrijke bijdrage aan het welzijn van mens en omgeving en ik zal mij er volledig voor inzetten dat de vereniging ook naar de toekomst toe nog beter uit de verf komt’, aldus Van Wijhe.

Van Wijhe Verf

Van Wijhe studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte na haar studie onder meer als productmanager bij DSM. Sinds 1994 werkt zij in het familiebedrijf Van Wijhe Verf. Eerst als exportmanager en vervolgens als Business Unit Manager Ralston Coatings Systems (nu Ralston Colour and Coatings genaamd). In 2000 volgde zij haar vader op als algemeen directeur. Van Wijhe is vanaf december 2001 bestuurslid van de VVVF. Vanaf december 2008 was zij plaatsvervangend voorzitter.

Kees Kuijken, tot 1 oktober 2009 algemeen directeur van Akzo Nobel Decorative Coatings Nederland, trad tijdens de algemene ledenvergadering af als voorzitter van de VVVF wegens het aflopen van zijn statutaire termijn.

Tot plaatsvervangend voorzitter van de VVVF is Ben Berkel, directeur van Drywood Coatings, gekozen.