Manroland verkort ontwikkeltijd regelsysteem met ruim vijftig procent

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

The MathWorks kondigde onlangs aan dat Manroland, één van ‘s werelds grootste fabrikanten van industriële drukperssystemen, MathWorks’ tools voor Model-Based Design heeft gebruikt voor het ontwikkelen, testen en implementeren van een regelsysteem voor zijn geavanceerde drukpers.

Dankzij Model-Based Design heeft Manroland dit regelsysteem meer dan 50 procent sneller kunnen ontwikkelen. Daardoor kon het bedrijf de vooropgestelde projecttijd met een jaar inkorten en verscheen de nieuwe pers sneller op de markt.

Door Model-Based Design te combineren met mechatronische systeemontwikkeling, konden de ontwikkelaars van Manroland een hoogwaardige regelaar produceren die exact de prestaties leverde die tijdens het ontwikkelproces al waren gesimuleerd.

Tijdens de ontwikkeling kon Manroland ontwerpiteraties in minuten voltooien, terwijl dat met traditionele processen weken kostte. Bovendien konden de ingenieurs van Manroland dankzij de tools van The MathWorks allerlei abnormaal persgedrag simuleren, zodat ze het regelsysteem konden testen onder verschillende foutcondities, wat anders niet mogelijk was geweest. Door die benadering kon Manroland voldoen aan de verwachtingen van de klant met lagere foutpercentages, een grotere nauwkeurigheid en een snellere responstijd. Tijdens de bètatests bij de klant verliep de foutanalyse gestroomlijnder, aangezien Manroland data van de productiepers kon verzamelen en vervolgens de foutcondities intern kon simuleren. Dat leverde een snellere oplossing voor de klant op.

‘We waren aan de grenzen gekomen van wat mogelijk was met onze bestaande ontwerpprocessen en -software. We hadden een oplossing nodig die ons zou helpen nieuwe kwaliteitsniveaus te bereiken’, aldus Thomas Debes, hoofd software ontwikkelaar bij Manroland. ‘Met de software van The MathWorks konden we snel de structuur van de regelaar wijzigen en meteen resultaten zien. Omdat we snelle iteraties konden uitvoeren, konden we de kwaliteit en functionaliteit in het ontwikkelproces optimaliseren en tegelijk de ontwikkelcyclus inkorten. Zelfs met een zeer complex model voltooiden we de benodigde iteraties in een tiental minuten. Voordien kostte ons dat een week. Het eindresultaat was dat we het project in amper tien maanden konden voltooien, ruim binnen onze vooropgestelde deadline.’