Machineering 2023: technologiebeurs voor slimme maakoplossingen

Het zijn turbulente tijden en de maakindustrie is toe aan versneld innoveren, digitaliseren en automatiseren. Machineering biedt de maakindustrie, machinebouw en industriële toelevering antwoorden en oplossingen op urgente vragen. Alle facetten voor productietechnologie – van conventioneel, tot additief en hybride – komen in demo aan bod op de technologiebeurs die op 29, 30 en 31 maart 2023 zal plaatsvinden in Brussels Expo.

Het boosten van de productiviteit door duurzame, innovatieve en slimme maaktechnologie staat helemaal bovenaan de agenda bij heel wat maakbedrijven. De huidige uitdagingen zijn inderdaad niet min: ontwrichte toeleveringsketens, verhoogde energiekosten, de zoektocht naar de juiste duurzame productie-en materialenkeuzes, de transitie naar een volledige digitalisering en automatisering van zowel productiemachines als processen in de keten, personeelstekorten en algemene stijgende kosten op bedrijfsniveau enz… Deze context stimuleert aan een versneld tempo de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die op Machineering worden getoond.

Machineering …of alles over machines en engineering – en alle uitdagingen daar tussenin – op één locatie. Op de beurs worden oplossingen getoond op het gebied van  productietechnologie, productiemachines en design software, datagedreven en predictive maintenance, slimme materialen en verbonden componenten.

Op Machineering staan meer dan 110 machineleveranciers, toeleveranciers en servicebedrijven voor het maken, ontwerpen, bewerken, verbinden en assembleren van componenten uit metaal, kunststof en composiet. Er zijn oplossingen van toonaangevende merken zoals o.a DMG-Mori, Trumpf, LVD, Okuma, Hermle, Nakamura, Astratec, Tornos, Soraluce, Breton, Fanuc, Siemens, Messer, Rössler, Cloos, Panasonic, Kuka, Microstep, Sandvik Coromant, Lincoln, Paul Horn, Precitool, Mitsubishi, Hypertherm, Durma, Leadwell, Unisign, Haas, Renishaw, EOS, Desktop Metal, Bodor enz. Machineering wordt ook ruimer dan vorige editie en beslaat zowel hal 8 als de patio in Brussels expo, samen goed voor 12.000m² aan productietechnologie in demo.

Daarnaast zijn er expert classes en debates: leerrijke sessies van 30 minuten gepresenteerd door zowel kenniscentra als door innovatieve sectorgenoten met cases uit de praktijk. Het programma wordt in februari bekend gemaakt op de website.

Professionals uit de maakindustrie kunnen Machineering gratis bezoeken via voorregistratie op www.machineering.eu. De bezoekersbadge biedt iedere dag toegang tot de beurs, inclusief de nocturne (laatavondbezoek tot 22u op donderdag), de expert classes en de Machineering Digital app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *