Lemmens Metaalbewerking overgenomen door Andra Tech Group

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Andra Tech Group heeft per 1 december 2023 100% van de aandelen overgenomen van Lemmens Metaalbewerking, gevestigd in Bergeijk (Nederland). Lemmens heeft een omzet van ruim tien miljoen euro en heeft circa veertig medewerkers in dienst.

Tags:
Foto: Andra Tech Groep

Beide partijen zijn overeengekomen dat de inhoudelijke details van de overname volledig vertrouwelijk blijven. Peter van der Zwaan zal zijn functie van algemeen directeur in de loop van 2024 overdragen.

Lemmens Metaalbewerking heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het grotere freeswerk (3- , 4- en 5-assig) en het nawerken van complexe lassamenstellingen. De 40 nieuwe collega’s van Lemmens Metaalbewerking zijn een belangrijke versterking van de groep qua competenties en ervaring. Lemmens is uitstekend ingericht om met name grotere precisiemechanica te produceren voor branches als de voedselverwerkende industrie, high-tech machinebouw en semicon. Daarmee vormt Lemmens een welkome uitbreiding van de kennis en capaciteit binnen de groep.

Peter van der Zwaan, algemeen directeur Lemmens Metaalbewerking: ‘Door aansluiting bij Andra Tech Group is Lemmens Metaalbewerking in staat om verder te groeien en te professionaliseren. De productie van grote complexe onderdelen vergt dito investeringen die gedaan moeten worden met een langetermijnvisie welke ook aanwezig is bij Andra Tech Group. Daarmee kunnen de klanten én de medewerkers van Lemmens de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.’

Geert Ketelaars, CEO Andra Tech Group: “We zien de behoefte in de markt toenemen aan het nauwkeurig verspanen van grotere werkstukken. Om hier invulling aan te kunnen geven, is naast de juiste infrastructuur vooral vakkennis en ervaring van belang. Dat is bij Lemmens Metaalbewerking in ruime mate aanwezig. We zijn dan ook van mening dat Andra Tech Group door haar wijze van samenwerken en financiële slagkracht Lemmens kan ondersteunen in haar verdere groei. ‘

Acht bedrijven voor de maakindustrie

Andra Tech Group bestaat na de overname van Lemmens uit acht bedrijven in Nederland en Duitsland (naast Lemmens ook DKH, HFI, Jatec, Kusters, Mayer, Visietech en Wilting) met in totaal tien productielocaties die zich richten op de maakindustrie. De groep is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige fijnmechanische onderdelen en modules. De ruim 650 technische vakmensen die bij Andra Tech Group werkzaam zijn, bedienen klanten in verschillende industrieën, waaronder de semicon-, verpakkings-, voedingsmiddelen-, mobiliteits-, medische en lucht- en ruimtevaartindustrie. De groep staat bekend om zijn specialistische kennis en expertise in het verwerken van (moeilijk te bewerken) metalen en kunststof. Andra Tech Group produceert onderdelen voor prototypes, kleine tot middelgrote batches en ook grote series.

Begin 2021 heeft investeringsmaatschappij Equistone Partners Europe een meerderheidsbelang genomen in Andra Tech Group. Met de ondersteuning van Equistone heeft het management van Andra Tech Group de mogelijkheid om de bedrijfsactiviteiten verder te laten groeien en professionaliseren. Na de overname van Mayer in Duitsland eind 2022 en DKH begin 2023 breidt Andra Tech Group met deze volgende overname in Nederland haar klantenbestand en competenties verder uit. Lemmens en Andra Tech Group zullen nauw samen gaan werken om verdere groei te bewerkstelligen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *