Leerwerk- en stagebijdrage wordt verhoogd

Met ingang van het nieuwe schooljaar worden de leerwerkbijdrage en de stagebijdrage verhoogd. Daartoe heeft het OOM-bestuur besloten om de instroom van leerlingen en stagiairs in het mkb-metaal te vergroten.

Tags:

Werkgevers in het mkb-metaal die een leerling in dienst hebben, kunnen een leerwerkbijdrage aanvragen bij OOM. Deze tegemoetkoming in de opleidingskosten wordt met ingang van het nieuwe schooljaar verhoogd van € 2.300 naar € 2.700 per leerling per jaar.

‘Dit is een goede ontwikkeling’, laat Anne Marie Heij, beleidssecretaris onderwijs bij Koninklijke Metaalunie, weten. ‘Vanuit OOM wordt goed gezien dat de opleidingskosten voor de bedrijven stijgen en dat een verhoging gerechtvaardigd is.’

Stagevergoeding

Behalve de leerwerkbijdrage gaat ook de stagebijdrage na de zomervakantie omhoog. De vergoeding van OOM voor bedrijven die een stageplaats aanbieden zal € 50 in plaats van € 40 euro per werkweek bedragen. Bovendien wordt de beperking per niveau losgelaten. Vanaf het nieuwe schooljaar 2023-2024 kan er dan voor maximaal 15 stagiairs per bedrijf een bijdrage worden aangevraagd, ongeacht hun opleidingsniveau.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *