Kunststoffenbeurs 2022 in het teken van innovatiekracht, duurzaamheid en slimme oplossingen

Sustainability & Recycling, Smart Production & Digitalization, Reshoring & Buying en Innovation & Knowledge. Dat zijn de vier thema’s die centraal staan op de 23e editie van de Kunststoffenbeurs (14 en 15 september in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch). De beurscatalogus met het complete exposanten- en lezingenoverzicht, is online al in te zien op Kunststofenrubber.nl.

Samen op weg naar Future Proof Plastics

Duurzaamheid is al jarenlang een vast thema op de Kunststoffenbeurs. Als ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberketen is de Kunststoffenbeurs het platform om samen de kansen en uitdagingen die verduurzaming met zich meebrengt aan te gaan. Door de nauwe samenwerking met onder andere NRK, Rethink Plastics en PlasticsEurope is het publiek verzekerd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom dit thema.

Sustainability & Recycling Area

50 procent minder grondstofverbruik in 2030 en in 2050 volledig circulair; dat is de ambitie van de Nederlandse overheid voor een duurzame toekomst. De kunststof- en rubberindustrie loopt hierin als innovatieve sector voorop en werkt continu aan de verduurzaming van (eind)producten. Maar wat maakt kunststof future proof? De basis ligt bij een krachtig productontwerp, slim grondstofgebruik, reshoring, geoptimaliseerde productiemethodes als spuitgieten, extruderen en vacuümvormen en de beste kwaliteit matrijzen en gereedschappen. Zo wordt 30 procent van al het plastic afval gerecycled of hergebruikt, zijn steeds meer kunststoffen biobased of biologisch afbreekbaar en wordt de inzet van natuurlijke grondstoffen zoals aardolie flink gereduceerd. Verduurzaming stopt niet bij het (eind)product, de industrie werkt aan het gehele (productie)proces: van energiebesparing in de productie tot procesoptimalisatie en de algehele verlaging van de CO2-afdruk. Meer hierover weten? Bezoek dan tijdens de beurs ook de Rethink Expo en het Rethink Paviljoen.

Smart Production & Digitalization Area

De kunststof productieomgeving van de toekomst vraagt om multidisciplinaire en ketensamenwerking, maar ook om de inzet van knappe koppen en slimme handen. De nieuwe Smart Production & Digitalization Area is deze ontmoetingsplek. Je ontdekt hier alles over slimme oplossingen rondom digitalisering, automatisering, robotica, connectiviteit, procesoptimalisatie en software. Daarnaast komt het thema Smart Production & Digitalization ook terug op de beursvloer, het Machineplein en in het congresprogramma.

Innovation & Knowledge Area

De toekomst van kunststof en rubber kan niet zonder innovatie en kennisdeling. De Kunststoffenbeurs onderschrijft daarom het belang hiervan. We merkten al een tijdje dat er behoefte was naar de aanwezigheid van partijen als onderwijs- en kennisinstellingen, start-ups en onderzoeksprojecten, die een essentiële rol spelen op weg naar Future Proof Plastics. De Kunststoffenbeurs biedt deze groepen dit jaar de ruimte om hun organisatie of project te presenteren aan de gehele kunststof- en rubberindustrie. Hal 2 staat volledig in het teken van innovatie en kennisdeling met ruimte voor presentaties op een live stage. Het is de allereerste keer dat we een gehele hal in het teken zetten van innovatie en kennisdeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *