Kampense trailerconstructeur krijgt mega-order voor Amerikaanse leger

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft bij Broshuis een bestelling geplaatst voor 466 tank-transporters. Het Kamper familiebedrijf zal de 466 Enhanced Heavy Equipment Transporter System (EHET) trailers de aankomende 5 jaar uitleveren.

Broshuis andermaal in zee met Amerikaanse leger

Het gaat om achtassige PL2 pendelas semi diepladers voor het transport van tanks en ander zwaar materieel. Het contract heeft een waarde van $ 263.2 miljoen. Broshuis B.V. zal dit contract uitvoeren in samenwerking met haar Amerikaanse partner Oshkosh Defense, laat het weten.

Het is niet de eerste keer dat Broshuis een grote order uit Amerika ontving. Eerder bestelde het leger al 170 Heavy Equipment Transporter (HET) trailers. Het aanbestedingsproces voor het huidige order begon in al in 2018. Het Amerikaanse leger zocht een oplossing voor transport van tanks en ander zwaar materieel. Tijdens het testen van de Broshuis HET trailer prototypes werd geconstateerd dat het laadvermogen toereikend was voor de zwaardere eisen van het EHET-programma. ‘Deze testresultaten, de hoge productkwaliteit en geleverde diensten heeft het Amerikaanse leger doen besluiten opnieuw voor Broshuis en Oshkosh te kiezen’, klinkt het uit Kampen.

Opdracht voor vijf jaar

De opdracht bestaat uit het leveren van achtassige PL2 pendelas semi diepladers. De 466 tank-transporters worden de aankomende 5 jaar uitgeleverd en zullen, naast de civiele productie lijnen, in de speciale defensie productielijn worden gebouwd. Hierin heeft Broshuis B.V. de laatste jaren flink geïnvesteerd en de productiecapaciteit uitgebreid.

‘Deze nieuwe opdracht bevestigd voor ons dat de investering in kwaliteit en extra functionaliteit door het Amerikaanse leger gewaardeerd wordt. De afgelopen jaren hebben we ook vele civiele klanten van deze PL2 techniek mogen voorzien. We zijn trots op onze organisatie en het vertrouwen van onze klanten.’ vertelt Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en CEO van Broshuis B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *