Jungheinrich breidt logistieke systemen uit

Jungheinrich neemt een deelneming in het Oostenrijkse ISA GmbH, een toonaangevend software bedrijf dat zich specialiseert in warehousing en materiaalstromen technologie, en versterkt daarmee haar positie als leverancier van logistieke systemen.

Jungheinrich en ISA werken al langer samen en hebben zo al tal van projecten met succes samen uitgevoerd. De leiding van ISA zal dan ook in handen blijven van de voormalige beherende vennoten.

Strategische positie

‘Door de deelneming in ISA kan Jungheinrich haar know-how van software uitbreiden, en daarmee haar strategische positie aanzienlijk versterken in de steeds complexere logistieke systemen’, aldus Hans-Georg Frey, voorzitter van de raad van bestuur van Jungheinrich AG. Frey vervolgt: ‘We investeren dus – ook in tijden van economische crisis – in een veelbelovend en groeiend segment.’

Mark Sammer, CEO van ISA GmbH: ‘De koppeling met Jungheinrich biedt ons bedrijf internationaal uitstekende groeimogelijkheden. De zeer gespecialiseerde intralogistieke oplossingen van ISA en het wereldwijde distributienetwerk van Jungheinrich vormen de basis voor sterke gemeenschappelijke perspectieven.’

ISA

Sinds de oprichting in 1989, is ISA GmbH een van de meest gerenommeerde softwarehuizen op het gebied van opslag- en material handling techniek. Kerncompetities zijn geïntegreerde, alomvattende material handling en warehouse logistieke oplossingen, aangevuld met diensten als ontwerp, implementatie, training en service.