Introductie in de wereld van technologie

In samenwerking met haar lidbedrijven gaat FME dit schooljaar zoveel mogelijk leerlingen van 10 tot 14 jaar enthousiast maken voor een toekomst in de technologie. Dat doen zij met tien Make Tech Yours Digi-doener lessen voor groep 7 en 8 op de basisschool en klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs.

Leerlingen kijken naar een leerling met een VR-bril op die op de grond ligt.
Foto: Make Tech Yours

Tijdens de lessen krijgen leerlingen een introductie in de wereld van technologie en leren ze de kneepjes van het tech-vak. De Make Tech Yours Digi-doener lessen worden ontwikkeld in samenwerking met de FME-lidbedrijven en met leerlingen zelf. Op deze manier sluiten de lessen aan bij de interesses en belevingswereld van tieners en bij de dagelijkse praktijk van de bedrijven. In de lessen maken de leerlingen kennis met échte professionals die hun kennis delen en vertellen wat werken in de tech betekent.

Lessen voor jonge ontdekkers

De Make Tech Yours Digi-doener lessen zijn bedoeld om tieners te enthousiasmeren voor technologie waarbij mogelijk een vonk ontstaat om in de toekomst te gaan werken in tech. Voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs biedt FME aparte programma’s. Naast de lessen op school kunnen de leerlingen ook thuis aan de slag met do-it-yourself opdrachten.

FME-lidbedrijven spannen zich elke dag in om jongeren op te leiden in stages en leerbanen en om scholen te ondersteunen bij techniekonderwijs. Met tien van deze bedrijven ontwikkelde FME de Make Tech Yours Digi-doener lessen waarmee ze tieners een inkijkje geven in de wereld van tech. 

Make Tech Yours Digi-doeners

UpgradeNL, een initiatief van FME om zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast te maken voor (een toekomst in) technologie, en FutureNL ontwikkelen samen deze lessen. FutureNL heeft als missie een passende aansluiting van de onderwijspraktijk op de veranderende samenleving te realiseren. De Digi-doener draagt bij aan deze missie.  De Digi-doener is een les waar leerkrachten en docenten op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen gaan met digitale vaardigheden en technologie. De lessen zijn kosteloos, kant en klaar en bevatten een handleiding voor de docent, een lesbrief en slides voor op het Digibord. De inhoud van de lessen wordt in co-creatie met de leerlingen samengesteld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *