Industrie investeert meer in ontwikkeling medewerkers

Uit een grootschalig onderzoek van Motivaction blijkt dat achttien procent van de werkgevers in de industrie, bouw en logistiek meer geld besteed aan ontwikkeling van medewerkers dan bij de start van de coronacrisis.

Industrie investeert meer in ontwikkeling medewerkers

Dit in tegenstelling tot de overheid waarbij 69 procent van de HR-professionals aangeeft dat hun leerbudget nu even groot is als voor deze crisis. De zakelijke dienstverlening geeft een tegenovergestelde trend aan, hier is bij 36 procent van de bedrijven het leerbudget gekrompen.

In een groot deel van 2020 gingen verschillende landen overal ter wereld op slot. Dit had ook zijn weerslag op de branches die actief zijn binnen de haven en industrie. De vitale beroepen binnen de logistieke branches zijn zwaar belast om deze processen doorgang te laten vinden. Corona heeft duidelijk een positieve impuls gegeven op het meer toekomstgericht bezig zijn. ‘Het is nu nog belangrijker om te onderzoeken welke competenties en vaardigheden aangescherpt moeten worden zodat werkgevers de toekomst vol vertrouwen aan kunnen. Om- en bijscholing maakt mensen duurzaam inzetbaar en is essentieel voor de continuïteit van het bedrijfsleven. Het gaat niet alleen om het ontdekken van verborgen talent, het heeft ook te maken met de kwaliteiten van mensen en de mate waarin ze de regie pakken om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen en in te zetten.’ aldus Harold Joëls, oprichter van Watertalent Academy.

Opleidingen en persoonlijke ontwikkelingen bieden medewerkers meer perspectief in een onzekere arbeidsmarkt, die – onder druk van de coronacrisis – voortdurend verandert. Bijna de helft (42%) van de medewerkers kan een beroep doen op een persoonlijk leerbudget, 23 procent kan hier ook zelf over beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *