Holtrop & Jansma opent Chinese vestiging

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk, heeft onlangs de vestiging van Holtrop & Jansma in Qingdao in China officieel geopend.

Bij deze feestelijke opening in Chinese stijl waren onder meer Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland, vertegenwoordigers van de stad Qingdao en diverse Chinese branchevertegenwoordigers aanwezig.

Holtrop & Jansma is al enkele jaren in China aanwezig met een representation office en heeft nu de stap genomen om de Chinese markt vanuit een Chinese productie vestiging te gaan bedienen. Er is veel tijd geïnvesteerd in het vinden van locale toeleveranciers om de producten in China te produceren. Dit heeft als voordeel dat de transportkosten laag gehouden kunnen worden en dat geen invoerrechten worden geheven en de levertijden kort gehouden kunnen worden.

Holtrop & Jansma heeft grote verwachtingen van de mogelijkheden op de Chinese markt, omdat ook China steeds meer maatregelen gaat nemen op het gebied van arbeidsomstandigheden en het milieu. Eind november is het eerste filter dat in China gemaakt is uitgeleverd naar een klant in China.