Het Krimpense staalbedrijf Hollandia moet Calandsbrug repareren

Hollandia, het staalbedrijf uit Krimpen aan den IJssel wordt ingeschakeld op de Calandsbrug te repareren. De belangrijke verbinding naar de Rotterdamse haven is sinds 10 mei uit de running en een heropening wordt voor dit jaar niet meer verwacht. Dit tot ongemak van het wegverkeer.

Calandbrug nabij Rotterdam sinds mei gesloten voor wegverkeer

De Calandbrug is sinds 10 mei gesloten voor het wegverkeer nadat er kapotte lagers bij het omloopwiel geconstateerd waren. Deze zorgen ervoor dat de brug niet meer veilig bediend kan worden. De brug staat open zodat scheepvaartverkeer naar de Brittanniëhaven wel doorgang kan vinden. Snelverkeer kan omrijden via de Thomassentunnel, langzaam verkeer moet omrijden via de Theemsweg en de Neckarweg. Dat is een flinke omweg.

Schade valt groter uit

In eerste instantie leek het erop dat we twee van de vier lagers moesten vervangen. Inmiddels is duidelijk dat ook de lagers in de andere torens in mindere staat zijn en worden deze gelijk vervangen. Spoorbeheerder ProRail deze week dan ook weten dat het herstel van de kapotte brug langer gaat duren dan aanvankelijk gedacht. ‘Door de omvang en het specialistische karakter van deze werkzaamheden is een speciale aannemer ingehuurd.’

Nieuwe planning van Hollandia

Deze speciale aannemer is Hollandia Krimpen aan den IJssel. Dat staalbedrijf is na opname van de schade met een planning gekomen. Deze geeft aan dat de Calandbrug zeker niet voor de kerst opengaat voor het wegverkeer.

‘Een harde datum is nog niet te geven omdat er nog enkele onzekerheden zijn. De zware onderdelen, complexe omstandigheden en het vinden van gespecialiseerde bedrijven, personeel en materieel zorgt ervoor dat deze werkzaamheden langer gaan duren dan eerder werd gedacht’, klinkt het bij ProRail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.