Fabriek van het jaar 2022: Wilo bekroond voor digitale transformatie

Wilo’s slimme fabriek bij het hoofdkantoor in Dortmund heeft de ‘Fabriek van het jaar’ 2022-award gewonnen op het gebied van digitale transformatie. Volgens de jury zet de nieuwe fabriek in Dortmund de standaard op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. De jury erkende ook de waterstofstrategie van het bedrijf.

De Factory of the year-verkiezing wordt sinds 1992 gehouden onder Europese bedrijven. Sindsdien namen zo’n 2000 bedrijven deel aan de benchmark. Organisatoren zijn managementadviesbureau AT Kearney, uitgeverij Süd Deutsche Verlag en het magazine Produktion. De winnaars worden eerst gepresenteerd in het novembernummer van het vakblad Produktion en vervolgens worden de prijzen officieel uitgereikt op de Factory of the Year-conferentie in maart 2023.

Wilo nam voor het eerst deel. Met de prijs erkennen de organisatoren in het bijzonder de gebruikte digitaliseringsoplossingen die de efficiëntie van de nieuwe productie in zeer korte tijd aanzienlijk verhoogden.

‘In onze productie in Dortmund streven we naar volledige digitalisering. Van individuele processen via de fabriek tot waarde-stromen tussen fabrieken”, zegt Georg Weber, Chief Technology Officer van de Wilo Group. “Daarom zijn we bijzonder trots dat we in precies deze rubriek konden winnen. De prijs is een geweldige teamprestatie van alle betrokkenen bij de Smart Factory-gebieden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *