Egemin Automation en DLS sluiten partnerovereenkomst

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Egemin Automation en het Nederlandse DLS hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het ontwikkelen en aanbieden van totaaloplossingen voor automatisch orderverzamelen. Met het partnership willen beide interne logistieke spelers zich voornamelijk richten op de retail en grootdistributiemarkt van voeding in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Binnen de samenwerking zullen de know-how en ervaring van beide firma’s (o.a. opgedaan in reeds gezamenlijk gerealiseerde projecten) verder worden uitgebouwd, specifiek gericht op de verdere ontwikkeling van ACP (Automatic Case Picking)-projecten voor genoemde doelgroep. De projecten zullen gezamenlijk worden uitgevoerd onder leiding van Egemin.

DLS levert de Order Release Modules (ORM) voor de automatische buffering, sortering en vrijgave van dozen, kratten en bakken, die in betreffende projecten als deel van een totaaloplossing van Egemin door een Egemin-sturing aangestuurd worden. De klemtoon in de samenwerkingsovereenkomst ligt op de integratie van de ORM of Order Release Module, als essentieel onderdeel van een nieuwe totaaloplossing voor het just-in-time bevoorraden van filialen vanuit distributiecentra.

Egemin ontwerpt en bouwt het volledige logistieke concept voor de klant bestaande uit de nodige automatische opslag-, transport- en orderverzamelsystemen en (de)palletiseermachines en integreert de DLS-modules in het concept.