Duurzaamheidskeurmerk voor metaalbedrijf Edumar

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Metaalbedrijf Edumar uit Someren heeft van MVO Nederland het keurmerk goud gekregen. Edumar zet zich volgens bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers in voor een betere leef- en werkomgeving voor nu en de volgende generaties.

MVO Nederland reikt keurmerken uit aan bedrijven die stappen zetten op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit jaar ontving Edumar Metaalbewerking uit Someren, nabij Eindhoven, als tweede bedrijf in Nederland het hoogste keurmerk, namelijk MVO Goud. Vorig jaar ontving het bedrijf nog het zilveren keurmerk.

Bij een MVO-certificering wordt een bedrijf gecontroleerd op: People: Hoe goed is het bedrijf voor de mensen op de werkvloer en erbuiten? Planet: Hoe verhoudt zich het bedrijf ten opzichte van het milieu en omgeving? Profit: Welke goede doelen streeft het bedrijf na en steunt het bedrijf voor een betere wereld. 

Aandachtspunten van de jury

Op deze drie punten scoorde draaier en frezer Edumar uitmuntend. Door te benoemen aan welke sociale ontwikkelingsdoelen (SDG’s) het wil bijdragen, hiervoor doelstellingen te bepalen en te managen via een PDCA-cyclus kan het bedrijf volgens de jury van MVO Nederland aantonen dat het een bijdrage levert aan een betere leef- en werkomgeving voor nu en de volgende generaties.

De jury besluit lovend: ‘stakeholders zijn aantoonbaar positief over de wijze van opereren van het bedrijf, dat telkens streeft naar verdere verbetering en vernieuwing als duurzame onderneming. Het MVO-Keurmerkcertificaat niveau goud is hiervoor de erkenning.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *