Dormac met allrounder Puma 400

Machineleverancier Dormac CNC Solutions, die de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines op de Nederlandse markt verzorgt, zal tijdens de Metavak de Puma 400 van Doosan op haar stand presenteren. De Doosan Puma 400 is op dit moment Dormac’s meest verkochte allround draaimachine.

De Puma 400LMB is een 3-assige draaimachine met aangedreven gereedschappen en een hoog vermogen bij een laag koppel. De hoge machinestabiliteit, dankzij het zeer stijve gegoten machineframe, is een onderscheidende factor, die zorgt voor hoge en constante bewerkingsnauwkeurigheden.

Met 770 mm draaidiameter en 978 mm draailengte is de Puma 400 LMB uitermate geschikt voor de bewerking van lange, deels zware werkstukken, zoals assen en cylinderhuizen. Maar juist de mogelijkheid om ook korte werkstukken met aangedreven gereedschappen compleet te bewerken, maakt deze Puma draaimachine tot een allrounder en daarmee Dormac’s meest verkochte cnc-draaimachine. De Puma draaimachines zijn al voorbereid op inzet van een hoge druk unit en voor programmering van de hydraulische bril.

Dormac toont de Puma 400 LMB draaimachine compleet met een klauwplaat en bril en tooling van Heku Tools. Om het verspaningsproces verder te optimaliseren zal Dormac de Puma 400 LMB draaimachine tevens voorzien van een 70 bar hogedruk pomp, welke zorgt voor een betere warmte-afvoer direct op het snijvlak, waardoor de spanen sneller afbreken en sneller worden afgevoerd.

Dormac CNC Solutions, stand 102

www.dormac.nl