Demcon en NXP Semiconductors in race voor Koning Willem I Prijs

Het mechatronische ontwerpbureau Demcon uit Enschede en chipfabrikant NXP Semiconductors uit Eindhoven strijden tegen cosmeticabedrijf Rituals in de finale van de Koning Willem I Prijs 2022 in de categorie Grootbedrijf.

NXP is één van de drie finalisten in de categorie Grootbedrijf. (Foto: Koning Willem I Prijs)

De Koning Willem I Prijzen zijn de meest prestigieuze ondernemingsprijzen van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, MKB-bedrijf en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap.

Op 23 mei vindt in Groningen de grote finale plaats waarbij de winnaars in de categorie Grootbedrijf, MKB en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap hun prijs overhandigd krijgen.

Bestuursvoorzitter Klaas Knot zegt dat de jury de afgelopen weken een aantal indrukwekkende inzendingen heeft gezien. ‘Wat een durf en daadkracht hebben we gezien in het ondernemerschap in ons land.’

Demcon

Het mechatronische ontwerpbureau Demcon uit Enschede is ontstaan vanuit de passie van de oprichters voor het oplossen van uitdagende technologische en sociale vraagstukken. De onderneming ontwikkelt en produceert hoogwaardige, innovatieve en complexe systemen en producten. In een samenleving die voor grote uitdagingen staat, voeren zij projecten uit die positieve impact hebben op mensen en hun leefwereld.

Demcon werkt aan slimme toepassingen voor onder andere zorg, veiligheid, water, energie, productie en communicatie. Naast technologische vernieuwing zet het bedrijf zich in voor stimulering van ondernemerschap en investering in talent en onderwijs. In 2020 ontwikkelden zij geheel zelfstandig een beademingssysteem en in korte tijd produceerden zij vijfhonderd exemplaren. In dit kader heeft Hare Majesteit een werkbezoek aan Demcon gebracht.

NXP Semiconductors

NXP Semiconductors is de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips. De letters NXP staan voor Next eXPerience. NXP is een wereldwijd opererende firma met vestigingen in dertig landen en met het hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf is wereldleider in veilige connectiviteitsoplossingen voor embedded applicaties en verlegt grenzen in de automobiel-, industriële en mobiele communicatie. NXP is een belangrijke leverancier van chips in een veelvoud van toepassingen, zoals mobiele telefoons, computers, auto-elektronica en LED-verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *