Lightyear en NXP willen zonneauto beschikbaar maken voor massamarkt

Lightyear en NXP zijn een partnerschap aangegaan, waardoor het hightechbedrijf dat ‘s werelds eerste elektrische auto op zonne-energie ontwikkelt, de komende jaren de beschikking krijgt over NXP-technologie. Doel van de samenwerking is om de eerste zonne-auto’s op de weg te krijgen en de ontwikkeling van autonome auto’s te versnellen.

Lightyear en NXP willen zonneauto beschikbaar maken voor massamarkt
Foto: NXP

Lightyear gebruikt de NXP-technologie in zijn exclusieve model Lightyear One – dat volgens planning in de zomer van 2022 in productie zal gaan. De technologie wordt onder andere toegepast in het batterijbeheersysteem, de bestuurders-voertuiginterface, de voertuigbesturingseenheid en de zonneconverters. Lightyear’s massamarktmodel – dat vanaf 2024/2025 in productie moet gaan – zal ook gebruikmaken van de technologie van NXP.

‘Het partnerschap met NXP is zeer waardevol voor ons, omdat het snelle prototyping mogelijk maakt. Dit versnelt onze time-to-market aanzienlijk’, zegt Lex Hoefsloot, medeoprichter en CEO van Lightyear.

Verdere samenwerkingen

Daarnaast hebben Lightyear en NXP hun krachten gebundeld in het Europese ITEA3-subsidieprogramma met een project genaamd COMPAS. Dit project omvat de ontwikkeling van digitale tweelingen om een real-time digitale weergave van Lightyear’s auto’s te bieden. Het resultaat van het COMPAS-project zal Lightyear helpen om de duurzaamheid van zijn elektronische systemen tijdens de ontwerpfase beter te simuleren, om zo de ontwikkelingstijd en het aantal benodigde iteraties te verkorten en zo de time-to-market te versnellen.

Beide bedrijven zetten een langdurige samenwerking voort, die al begon tijdens de World Solar Challenge in 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *