DAF start assemblagefabriek voor elektrische trucks

DAF breidt zijn productiefaciliteiten uit met een Electric Truck Assembly in Eindhoven. In deze nieuwe assemblagefabriek start dit voorjaar de productie van de Nieuwe Generatie DAF XD en XF Electric. 

Tags:
DAF trucks in een rij achter elkaar in een fabriekshal
Foto: DAF

De gloednieuwe Electric Truck Assembly staat op het terrein van DAF Trucks in Eindhoven. De realisatie van deze fabriek voor elektrische trucks werd in anderhalf jaar voltooid. 

Dit voorjaar komen de eerste DAF XD en XF Electric trucks van de band. DAF gaat ervan uit dat de productie de komende jaren zal stijgen naar enkele duizenden voertuigen per jaar, in lijn met een toenemende marktvraag naar volledig elektrische trucks.

4×2 en 6×2 bakwagens en 4×2 trekkers

De basis voor elke elektrische DAF truck van de nieuwe generatie, is een zogeheten glider; een chassis zónder aandrijflijn maar mét cabine. Zo’n glider wordt geproduceerd in de reguliere truckfabriek van DAF. Op de productielijn van de Electric Truck Assembly worden de 4×2 en 6×2 bakwagens en 4×2 trekkers vervolgens in acht stappen afgebouwd tot XD en XF Electric trucks. 

Twee assemblagelijnen

De nieuwe fabriek telt feitelijk twee assemblagelijnen. Terwijl op de sub-assemblagelijn de batterij-pakketten worden samengesteld, worden op de hoofdlijn alle hoogspanningscomponenten aan het chassis gemonteerd, inclusief batterijen en aandrijflijn. Op de laatste stations vinden uitgebreide controles plaats om zeker te zijn dat de truck perfect functioneert.   

Maatwerk

De XD en XF Electric worden volledig op maat samengesteld, zodat ze optimaal aansluiten op de wensen van de klant. De elektrische PACCAR-aandrijflijnen zijn daarom modulair. Niet alleen zijn twee PACCAR EX-motoren (met zes verschillende vermogens) beschikbaar, ook kunnen de batterijpakketten naar klantwens op verschillende plaatsen aan het chassis worden gemonteerd. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *