Covestro verkoopt AM afdeling aan Stratasys

Covestro heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de verkoop van zijn Additive Manufacturing Business aan Stratasys. De verkoopprijs bedraagt ongeveer 43 miljoen euro. Daarnaast is er een potentiële earn-out van maximaal 37 miljoen euro, die afhankelijk is van het behalen van verschillende prestatiecriteria.

Covestro verkoopt AM afdeling aan Stratasys
Foto: Covestro

Met de beslissing om de Additive Manufacturing Business te verkopen, zet Covestro haar portfolio-optimalisatie voort om zich nog efficiënter in de markt te positioneren en om meer focus te kunnen leggen op haar aanbod voor klanten in haar kernindustrieën.

‘Additive manufacturing is een groeiende, maar ook zeer concurrerende markt’, aldus Dr. Thomas Toepfer, CFO van Covestro. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Stratasys de optimale voorwaarden biedt om de verdere groei van onze voormalige Additive Manufacturing Business op dit gebied te ondersteunen.’

De afgestoten activiteiten van Covestro omvatten werknemers, Research & Development-faciliteiten, productiemiddelen en kantoren in Nederland, Duitsland, de VS en China, alsmede toegang tot een groot netwerk van partners wereldwijd. Het bedrijfsonderdeel biedt materiaaloplossingen voor gangbare 3D-printprocessen met polymeren. Het portfolio van de Additive Manufacturing Business omvat ook producten van de activiteit Harsen & Functionele Materialen die in 2021 van DSM werden overgenomen.

Het is de bedoeling dat de transactie in het eerste kwartaal van 2023 wordt afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *